Wonen in Heerlijkheid, Gerechtigheid of Zaligheid

Al sinds 2017 beheert Interveste namens wooncorporatie Woonopmaat enkele galerijflats in Heemskerk. De oude flats aan de Debora Bakelaan worden vervangen door drie nieuwe woontorens met uitzicht op de tuinen van Kasteel Assumburg. Een paar flats zijn inmiddels gesloopt en dat ziet er zo uit.

Halverwege 2017 verhuisden de eerste Interveste bewoners naar de flats aan de Debora Bakelaan in Heemskerk. De in de regio bekende gele, rode, groene, en blauwe flat zouden worden vervangen door nieuwbouw. De gekleurde flats stammen immers al uit 1967 en renovatie behoorde niet meer tot de oplossingen. Vele duizenden bewoners hebben door de jaren heen in de flats gewoond. Toch altijd opmerkelijk om zo binnen te kijken in die vele woningen met de vele kleuren behang en latex op de muren.

 

Al eerder plaatste Woonopmaat een fotoreportage van de rode flat die gesloopt werd. Die reportage hebben ze verwerkt in een YouTube video en is hier te zien:

Nieuwbouw De Slotvrouwe

Als je benieuwd bent hoe de nieuwe flats eruit komen te zien dan raden we onderstaand filmpje aan. Daarin wordt je door de projectmanagers meegenomen in het nieuwbouw project “De Slotvrouwe”. Ze laten zien en vertellen wat je kunt verwachten van de woontorens Heerlijkheid, Gerechtigheid en Zaligheid, zoals de torens gaan heten. In de woontorens worden zowel huur- als koopwoningen gecreëerd. En dat het gewild is moge duidelijk zijn, want er is op het moment van schrijven nog slechts één appartement beschikbaar.