Woonstijlen & interieur | Moderne woonstijl

In de serie ‘woonstijlen & interieur’ behandelen we om de week een populaire woonstijl. Vorige keer trapten we af met de woonstijl ‘klassiek’. In dit artikel behandelen we de woonstijl ‘modern’.

In tegenstelling tot de klassieke woonstijl, waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van (klassieke) versieringen en interessante vormen, draait het bij de moderne woonstijl juist om strakke vormen en kleine details. Door voornamelijk gebruik te maken van strakke en rechte lijnen, weinig verschillende kleuren en een minimalistische vormgeving kun je met een paar zorgvuldig gekozen details zorgen voor een typisch moderne uitstraling.

Moderne Woonstijl

Kleurgebruik

Voor een moderne uitstraling is het vooral van belang om zoveel mogelijk dezelfde kleur te gebruiken, het liefst zo neutraal mogelijk. Wit, grijs, zwart en (primaire) pastelkleuren doen het erg goed als basiskleur in deze woonstijl. Door minimaal gebruik te maken van kleur, kun je dan goed spelen met het kleurgebruik in de details van het interieur. Zo kunnen een paar bijzondere kussentjes met een opvallende kleur of een opvallend patroon een echte ‘eyecatcher’ zijn in een kamer waar hoofdzakelijk zwart en grijstinten worden gebruikt.

Vormen

Om een moderne woonstijl te creëren dien je vooral gebruik te maken van rechte, strakke lijnen. Hierdoor kan een meubel met net wat meer opvallende vormen, zoals de onderstaande loveseat van Wehkamp, er bijvoorbeeld erg mooi uitspringen.
moderne-stoel

Materialen

Bij een modern interieur worden vaak ook moderne, industriële materialen gebruikt zoals kunststoffen, staal, chroom en aluminium. Deze materialen dienen over het algemeen niet te opvallend te zijn en een redelijk sombere uitstraling te hebben.

Klein budget? Mix & Match!

Hoewel je een modern interieur zo duur kunt maken als wilt, is deze woonstijl ook goed te realiseren met een wat kleiner budget. Zo kan een betonnen vloer (die wellicht onder je tapijt of laminaat verscholen ligt) ook erg mooi passen bij deze stijl. Ook bij Ikea of een kringloopwinkel kun je vaak prima terecht voor geschikte meubels.

woonstijl-modern-meubels