Zanger Hessel verkoopt zijn café en woning op Terschelling

Zanger Hessel verkoopt zijn café en bedrijfswoning op Terschelling. Voor 1.7 miljoen koop je nu het hele bedrijf inclusief de woning en kun je jezelf een Terschellinger gaan noemen én eigenaar van een restaurant!

Zanger Hessel… wie is dat ook al weer? Als je ooit op Terschelling bent geweest, dan moet je hem haast wel kennen. Hessel van der Kooij is de eigenaar van café De Groene Weide in Hoorn op het eiland. Zeker in het begin toen hij het café ging runnen verzorgde hij vaak zelf de live muziek om de boel een beetje op gang te krijgen. Het was nog niet druk in het begin maar het werd naarmate hij vaker ging spelen steeds drukker.

Terug naar Terschelling – Hessel

Hessel wordt beroemd

Hessel werd steeds befaamder en bekender. De “Bruce Springsteen” van Terschelling brak echt door in Nederland in 1985 met het lied “Terug naar Terschelling”. Hij verkocht Ahoy twee keer uit in 1991 en daarna in 2000 de Heineken Music Hall. Samen met dochter Tess die tevens zangeres is, verkoopt hij ook Thialf in 2005 helemaal uit.

Interveste  Zanger Hessel in Ahoy in 1991

Het laatste optreden

Nu, na zeven albums en een tiental singles heeft Hessel geen zin meer om nog 250 keer per jaar op te treden. Sterker nog: in november afgelopen jaar was zijn laatste openbare optreden. En nu is het dus ook tijd om zijn café en restaurant met groot terras én bedrijfswoning van de hand te doen. Je kunt het hele bedrijf inclusief personeel overnemen.

Café en restaurant De Groene Weide

Je betaalt daarvoor € 1.410.000 plus € 285.000 voor het bedrijf zelf. Je hoeft niet verplicht te kunnen zingen, maar laten we eerlijk zijn: het heeft Hessel geen windeieren gelegd. Dus heb je een stem als Bruce Springsteen of zing je als Miley Cyrus en heb je toevallig nog 1.7 miljoen te investeren? Grijp dan nu je kans en koop café en restaurant De Groene Weide op Terschelling.

© FUNDA

Toch wat kleiner wonen zonder café?

Uiteraard, als je niet zo’n grote spaarpot hebt, mag je ook eerst proberen bekend te worden en wonen in een antikraak- of tijdelijke huurwoning via Interveste. Ons aanbod is elke dag actueel. We hebben momenteel helaas geen aanbod op een van de waddeneilanden, maar wat niet is, kan elke dag komen. We hebben overigens wel aanbod op Goeree-Overflakkee… Het is geen Terschelling, maar wel een prachtig eiland.

Facebook antwoorden