Zo moeder, zo zoon, zo zoon

Ada is bewoner van een prachtig oud klaslokaal. Dat is op zich al leuk om te melden. Maar leuker wordt het als blijkt dat haar oudste zoon in een van de andere klaslokalen woont. Hiermee stopt het niet, want ook haar jongste zoon is onlangs voor Interveste antikraak gaan wonen in een andere schoolpand. En dat allemaal in Brielle!

Herschaalde kopie van Ada 1
Ada uit Brielle

Wegens omstandigheden na een scheiding stond Ada van de een op de ander dag op straat. Een ervaring die ze niemand anders toewenst: “Zo heb je een dak boven je hoofd, en zo sta je bij het Leger Des Heils.” Een betaalbare woning vinden bleek helemaal niet makkelijk. Gelukkig werd ze getipt dat er een ruimte beschikbaar zou komen in het oude schoolgebouw aan de Jan Matthijssenlaan in Brielle. Interveste zocht als beheerder van het gebouw bewoners die als huiswacht het gebouw helpen te beschermen. Ada bedacht zich geen moment en schreef zich in bij Interveste waar ze gelijk kon tekenen. Nu woont ze in een van de grote klaslokalen.

Antikraak in school Brielle - Jan Matthijssenlaan
Antikraak in school Jan Matthijssenlaan

Na iets minder dan een jaar kwam er nog een ruimte beschikbaar in hetzelfde schoolgebouw. Ada’s oudste zoon Lars, destijds 23-jaar, kende uiteraard de ruimte van zijn moeder en raakte snel  geïnteresseerd. Ook hij schreef zich in en regelde gelijk de juiste papieren. En zo woonden moeder en zoon in hun eigen woonruimtes als huiswacht ineens weer dicht bij elkaar.

Het verhaal wordt nog iets opmerkelijker als blijkt dat er nog een zoon uit het gezin van Ada op zoek was naar een eigen ruimte, want ook Björn (22 jaar) bleek onlangs op zoek naar een woonruimte. Ook hij schreef zich in via de website van Interveste en toen er een ruimte in een ander schoolgebouw (maar wederom in Brielle) vrijkwam reageerde hij direct. Het komt eigenlijk nooit voor, maar nu woont ineens een heel gezin voor Interveste. Maar, …het zijn allemaal meerderjarige bewoners.

Creativiteit

Archiefkasten als kamerscheiding - Antikraak in School
Archiefkasten als kamerscheiding

Ada heeft op een slimme manier met oude houten archiefkasten de ruimte onderverdeeld in een aparte slaap- en woonruimte. “Je moet er een beetje creatief mee omgaan he, maar ik heb wel een van de mooiste ruimtes hier. De muren zijn heel hoog, ruim 4 meter, dus dat geeft nog meer ruimte. En ja, we weten alledrie dat antikraak tijdelijk is. Er liggen al langer plannen klaar dus ik wil wel vooruit blijven denken. Ik had voorheen ook een goed lopende webwinkel dus ik wil blijven ondernemen. Zo ben ik een tijdje terug begonnen met een studie waarmee ik straks hoop mijn eigen pedicurepraktijk op te kunnen starten. Dus ja, straks houdt het wonen hier op, maar ik ben positief en uiteindelijk kom je er altijd”.

Binnenkort komt er weer een ruimte beschikbaar in Brielle. Interesse? Zorg ervoor dat je bent ingeschreven op onze website voor de mailing. Dan ontvang je een bericht in je mailbox als er ruimte beschikbaar komt. Direct inschrijven.