Zoetermeerweken: Tijdelijk huren dé oplossing voor Joris

Er wonen studenten, gezinnen en veel koppeltjes door heel Nederland via Interveste. Maar ook alleenstaande mannen en vrouwen die net uit een scheiding komen zijn vaak op zoek naar een tijdelijke woonruimte. Als voorbeeld: Joris uit Zoetermeer.

Joris woont nu sinds een tijdje via Interveste in Zoetermeer. Een half jaar terug liep zijn huwelijk van 9 jaar op de klippen. “We waren gewoon uit elkaar gegroeid. Geen ruzie zoals je zo vaak hoort, maar allebei onze eigen dingetjes en geen tijd en zin om veel meer met elkaar te doen. Dan moet je de knoop doorhakken om allebei weer gelukkig te worden. We hebben geen kinderen, dus daar hoefden we ons gelukkig geen zorgen om te maken. Maar we hebben wel gezamenlijk een huis gekocht destijds. We wilden eigenlijk zo snel mogelijk van ons huis af. Dan moet je iets.”

Zoetermeer-Goedkoop-huren
de Florens van Brederodelaan in Zoetermeer

Huur is vele malen lager

De koffie wordt ingeschonken en Joris vertelt verder: “Hoewel dit appartement als tijdelijk huur wordt aangeboden en zekerheid dus niet langer dan een half jaar duurt is dit voor mij juist perfect. Ik kan zo op mijn gemak verder kijken naar een nieuwe woning zonder dat ik nu de hoofdprijs moet betalen. De huur per maand hier is namelijk vele malen lager dan ik kwijt zou zijn aan een reguliere huurwoning. Komt nog bij dat je daarvoor jaren ingeschreven moet staan en dat heb ik nooit gehoeven. Ik heb er eigenlijk ook nog nooit aan gedacht dat ik dat zou moeten.”

Het is een van de redenen die wij vaker horen bij Interveste. Als je zekerheid hebt en ergens woont dan ga je jezelf over het algemeen niet inschrijven bij de woningbouwvereniging. Tot het fout gaat. Dan moet je ineens op zoek naar een woning en juist als de nood dan hoog is kom je niet in aanmerking voor een woning.

“Ik kijk nu op mijn gemak verder. Ik heb hier vandaan ook de mogelijkheid om in Den Haag te kijken. Daar kom ik oorspronkelijk vandaan en het lijkt me prima om daar weer te gaan wonen. Als dat niet lukt, dan is er vast ook iets leuks te vinden hier in Zoetermeer.”

Ben je zelf ook op zoek naar een tijdelijke oplossing? Misschien is tijdelijke huur wel iets voor jou? Er zijn altijd wel woningen beschikbaar in Zoetermeer dus neem gerust contact met ons op of meld je aan voor onze Mailservice en reageer direct op een appartement.