Zon, zee, Zoetermeer

Ouderevrouw

Tijdens onze ‘ Zoetermeerweken’ hebben we onder andere bericht over de Open Huizen die we hebben georganiseerd, het verhaal achter de naam van de Jan van Beierenlaan en hoe tijdelijk huren dé oplossing was voor Joris. Maar er is nog één verhaal dat we jullie zeker niet willen onthouden.

Geduldig wachten we samen met de regiobeheerder van Interveste bij de ingang van de galerijflat aan de Jan van Beierenlaan. De kandidaten voor de inbeheername kunnen nu elk moment arriveren. We wachten en we wachten… en dan horen we  geroezemoes onze kant op komen. Een drietal oudere vrouwen verschijnt voor ons. “We zijn hier voor de appartementen”. “Natuurlijk, komt u maar mee”, vertelt de regiobeheerder terwijl ze ruimte maakt voor de drie senioren om het gebouw te betreden. Vol energie begeeft het gehele team zich naar boven via de trap richting de appartementen. De tijdelijke huurwoningen zitten verspreid door de flat maar het gezelschap houdt ons goed bij.

Aangekomen bij het appartement werpt een van de senioren een goedkeurende blik op de kamers van het appartement. De vrouw vertelt: “Via Facebook hoorde ik over de woningen die hier aangeboden worden. We komen uit Zoetermeer en dit is voor ons een goed betaalbare woning dus we wilden graag een kijkje nemen”, vertelt ze vrolijk. “Sinds vorige week zijn we al zeventien jaar goede vrienden.” Haar vriendin knikt instemmend. Het trio heeft ieder een eigen woning waarvoor ze tekenen bij de bezichtiging. De tijdelijke huurwoningen bieden hen de kans om voor kortere tijd te huren tegen een laag huurtarief. Ze hebben namelijk grote plannen: “We zijn van plan om over een half jaar in Málaga in Spanje te gaan wonen. Dat is altijd al een droom van ons geweest en kort geleden hebben we besloten te gaan, je leeft tenslotte maar één keer!”