Zwembaden, hotels, kerken en zelfs ambulanceposten als antikraakwoonruimte

Door de jaren heen komen we de meest opmerkelijke ruimtes tegen die leegstaan. Zo schrijven we regelmatig over leegstaande boerderijen, maar ook kerken, gemeentehuizen, scholen en zwembaden konden we eerder als tijdelijk woonruimte aanbieden. En sinds deze week staat er weer een nieuw opmerkelijk pand in ons lijstje: een voormalig ambulancepost.

Ambulancepost

Wat een geweldige locatie komt er weer op ons pad. Zeker ook voor woningzoekenden die betaalbaar op een aparte locatie willen wonen. Deze voormalige ambulancepost wordt vanaf deze week antikraak aangeboden. Het voordeel voor de nieuwe bewoner: je betaalt slechts € 260,- per maand aan kosten. Een prachtige manier voor woningzoekenden om elke maand geld te sparen dus en tsja…wel iets om tegen je vrienden over te pochen toch? Wie woont er immers in een ambulancepost?

Antikraak ambulancepost in Meerkerk
Antikraak ambulancepost in Meerkerk

Winst voor zowel opdrachtgevers als woningzoekenden

Leegstand van een pand is zonde, in elke vorm, op elke locatie, op elke manier. Zowel voor de opdrachtgever als voor woningzoekenden die momenteel zeer moeilijk aan betaalbare woonruimte komen. Voor een leegstandbeheerder als Interveste dus de kans om twee partijen te helpen. Onze opdrachtgevers zijn gebaat bij een bewaakt en beschermd pand. Niemand zit te wachten op lekkages, breuken in waterleidingen of dakgoten, ingegooide ramen, brandstichtingen etc. Door bewoning blijven panden bewaakt en dus ook panden die te zijner tijd gesloopt moeten worden. Woningzoekenden kunnen juist op soms unieke locaties wonen.

Ambulancepost - de ruimte van de ambulances staan leeg
Ambulancepost – de ruimte van de ambulances staan leeg
Ook de woonruimtes zien er prima uit