Vrijwilligerswerk bij Stichting Mano

Rotterdam
Ga als vrijwilliger aan de slag bij Stichting Mano en stimuleer Rotterdammers mee te doen in de samenleving.
Logo Club van Vrijwilligers

Stichting Mano stimuleert Rotterdammers mee te doen in de samenleving. Zij creëren de voorwaarden voor mensen om hun kwaliteiten te ontdekken én in te zetten. Dit doen ze door het aanbieden van programma’s en activiteiten die gericht zijn op kinderen en jongeren uit kwetsbare milieus, statushouders, geïsoleerde ouderen en andere minder kansrijke Rotterdammers. 


Als vrijwilliger aan de slag bij Stichting Mano

Maatje
Als maatje spreek je één keer per week af met een statushouder. Tijdens deze ontmoeting staat integratie centraal en help je jouw maatje om zich thuis te voelen in Rotterdam op het  gebied van sociaal netwerk, taal of financiën.  

Taalcoach
Als taalcoach spreek je wekelijks af met de deelnemers en ga je aan de slag met taaloefeningen, huiswerk en besteed je vooral veel aandacht aan spreekvaardigheid. Deze  taalcoachingstrajecten duren maximaal drie maanden. Lijkt het jou leuk om hierbij te helpen?  

Jongeren voor Mekaar
Met Jongeren voor Mekaar zetten jongeren (leeftijd 14 – 30 jaar) zich in voor andere jongeren of voor kinderen. Hoe je je inzet, beslis jij zelf. Dit hangt af van jouw interesses en hoeveel tijd  je wilt besteden. Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en wil jij je inzetten voor andere jongeren in de stad? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat bij jou past.