De Stichting Bibliotheek aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Wat maakt vrijwilligerswerk in de bibliotheek de moeite waard? De bibliotheek biedt een prettige werksfeer en een inspirerende omgeving.
Logo Club van Vrijwilligers
Word vrijwilliger

De Stichting Bibliotheek aan den IJssel voert het bibliotheekwerk uit in Capelle aan den IJssel. Het is een inspirerende en dynamische omgeving, die volop in beweging is en waar ze continu op zoek zijn naar vrijwilligers. De mogelijkheden (op basis van beschikbaarheid) bij Bibliotheek aan den IJssel staan hieronder beschreven.Aan de slag bij de Bibliotheek

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger sta je bezoekers te woord aan de balie van het Taalpunt voor advies over en hulp bij taalvragen. Op een vriendelijke manier probeer je de hulpvraag in kaart te brengen zodat je de bezoeker kan doorverwijzen naar de juiste hulpinstantie.

Voor meer informatie: https://www.bibliotheekaandenijssel.nl/over-ons/vacatures-en-vrijwilligerswerk/taalvrijwilliger.html

Tijdsinvestering: minimaal 1 keer per week 2 uur gedurende de openingstijden van het Taalpunt (op dit moment i.v.m. Corona dinsdag en donderdag van 14.00-15.00 uur, excl. voorbereiden en afronden) .

Host/Hostess

Als host/hostess ben je het aanspreekpunt op de vloer. Je helpt bezoekers met vragen en wegwijs maken in de bibliotheek. Ook begeleid je bezoekers in het naleven van de regels die nu gelden i.v.m. corona. Je zorgt dat de sfeer in de bibliotheek prettig is voor iedereen. 

Tijdsinvestering: minimaal 1 keer per week 4 uur (op dit moment i.v.m. corona van 13.00-17.00 uur. Na behoorlijke versoepeling van de Corona maatregelen wordt dit een combinatiefunctie met de functie materialen opruimen voor minimaal 1 keer per week een vast dagdeel van 4 uur).


De bibliotheek heeft jou nodig! Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan nu op deze prachtige mogelijkheid om de bibliotheek samen met collega’s te maken tot een plek waar mensen en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen.