Vrijwilligerswerk bij Bewoners Organisatie Vreewijk

Rotterdam
Help je buurtbewoners met jouw kennis en ga als vrijwilliger aan de slag bij het Trefpunt Vreewijk.
Logo Club van Vrijwilligers

Hulp en adviescentrum het Trefpunt

Het hulp en adviescentrum het Trefpunt is een onderdeel van de Bewoners Organisatie Vreewijk maar zelfstandig opererend. Het voornaamste doel van het Trefpunt is om de cliënt te ondersteunen bij alle obstakels waar de cliënt mee te maken krijgt in zijn of haar pad naar enige vorm van het vergroten van persoonlijke zelfredzaamheid. 

Dat wil zeggen dat de medewerkers maatschappelijke en sociale ondersteuning bieden zodat de cliënten beter mee te kunnen draaien in de maatschappij. Dit doen wij door middel van begeleiding en het overbrengen van kennis en vaardigheden. Hierbij is het van belang om op de hoogte zijn en te blijven van een heel breed gebied.

Aan de slag als vrijwilliger 

Dit kunnen ze niet zonder de hulp van vrijwilligers. De cliënten van het Trefpunt zijn voornamelijk de bewoners uit de wijk Vreewijk van allerlei leeftijden en opleidingsniveaus. De grote diversiteit van hulpvragen van de cliënten zijn vragen op het gebied van sociale zekerheid, belastingen, financiën, arbeid, huisvesting, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs, consumentenzaken en/ of toegang tot en gebruik van regelingen en voorzieningen. Ben jij de vrijwilliger die hier met zijn/haar kennis aan kan bijdragen? 

Wil jij jouw buurtbewoners helpen bij een diversiteit aan hulpvragen? Reageer dan nu en ga aan de slag bij het Trefpunt.