Ben je op zoek naar een woning in Nijmegen of woon je er al? Wil je graag buurtgenoten leren kennen? En ontdekken wat de oudste stad van Nederland allemaal te bieden heeft? Dan is vrijwilligerswerk een goed idee! Je doet zelf leuke (werk)ervaring op en draagt ook nog eens je steentje bij aan de samenleving. Net als ruim 60.000 andere vrijwilligers in Nijmegen!


Vrijwilligers zijn onmisbaar 

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. En soms ook zo vanzelfsprekend, dat je het wellicht al (onbewust) hebt gedaan! Misschien draai jij wel eens een kantinedienst op je sportclub, laat je de hond van de buren wel eens uit, of doe je boodschappen voor je tante die slecht ter been is. Zo merk je dat vrijwilligers heel belangrijk zijn. Heel veel clubs, verenigingen en evenementen zouden niet draaien zonder hen. Denk eens aan de Nijmeegse Vierdaagse. Deze zou zonder vrijwilligers niet eens bestaan!

Voor ieder wat wils

Ook in Nijmegen kun je op allerlei manieren jezelf inzetten voor een ander. Wil je dingen regelen, iemand mee op pad nemen, helpen bij sportieve evenementen, of ben je een handige Harry? Je kunt op heel veel manieren vrijwilligerswerk doen! En: helpen kan al vanaf één keer. Vrijwilligerswerk kun je eenmalig doen, voor een langere tijd of flexibel zoals het jou uitkomt.

Vacaturebank en Talentenbank

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen (VWC) heeft al vele tienduizenden vrijwilligers begeleid naar honderden stichtingen, verenigingen en instellingen. In hun digitale Vacaturebank vind je interessante klussen voor korte en lange tijd. Zie je iets dat jou aanspreekt? Dan kun je direct contact opnemen met de betreffende organisatie. Wel zo snel! Heb je daar niet meteen iets kunnen vinden wat je aanspreekt? Via de Talentenbank kun je jouw diensten aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Zo wordt een perfecte match gemaakt! Uiteraard staan de medewerkers van de VWC ook graag voor je klaar. Bel of mail ze even om een afspraak te maken op het Bemiddelingscentrum en kijk samen welk vrijwilligerswerk bij jou past.

Verbreed je horizon, word vrijwilliger

- Ontmoet nieuwe mensen

- Leer de stad kennen

- Benut je talenten

- Maak je wijk leefbaarder

- Leer nieuwe vaardigheden

- Poets je cv op

Vrijwilligerscentrale Nijmegen

Stationsplein 26

6512 AB Nijmegen

(024) 820 00 20

algemeen@vwc-nijmegen.nl


Vrijwilligersprojecten

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger