Word vrijwilliger bij De JoJo

Sassenheim
Ben jij die energieke vrijwilliger die zich graag wil inzetten voor je medebewoners uit Sassenheim?
Logo Club van Vrijwilligers

WIL JIJ VRIJWILLIGER WORDEN?

Ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim van Stichting Repair Cafe Teylingen is een plek waar van alles gebeurt. Er is een weggeefwinkel, Repair Cafe, fietsenwerkplaats, houtwerkplaats, Makerspace, computerwerkplaats er zijn ateliers, er is een koffiecorner en nog veel meer.

De JoJo wordt volledig gerund door vrijwilligers en is normaal gesproken drie dagen per week open voor bezoekers (dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13 tot 16 uur). Als vrijwilliger in de JoJo gaat het erom dat je doet wat je leuk vindt, waar je goed in bent of waar je beter in wilt worden. We hebben geen specifieke vacature openstaan, maar we kunnen altijd wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld als gastheer/vrouw, maar ook eigen initiatieven zijn hier welkom om op te zetten, zolang het iets bijdraagt aan het geheel.

Het team vrijwilligers bestaat uit een heel gevarieerde, maar gezellige groep. De komende twee jaar gaan wij aan de slag met twee pilotprojecten, een op het gebied van de circulaire economie en een pilot voor vernieuwende vormen van voorzieningen voor kwetsbare inwoners. Bij dat laatste project gaan we onder andere ook samen koken en eten en willen we een warm welkom bieden aan iedereen. Lijkt het je leuk om op sociaal vlak of op gebied van duurzaamheid iets te betekenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De JoJo is geen doorsnee buurthuis, dus je moet ervan houden. Maar daar kom je maar op éen manier achter...

Kom een keer kijken en wie weet is dit iets voor jou!