SAMEN MET JE HOND OF KAT VRIJWILLIGERSWERK DOEN?

Wil jij samen met jouw liefste huisdier ‘liefde op pootjes’ geven aan cliënten van Middin in Den Haag?

Stichting ZorgDier Nederland is op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en een gratis cursus wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer cliënten in de locaties Haagsche Bluf, Soendastraat of Pastoorswarande in Den Haag.

Wij willen zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Een bezoek met een zorgdier heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect (zie kader) en is bovendien een geweldige ervaring.

Middin en ZorgDier zijn een samenwerking gestart om mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking wekelijks van helend contact met huisdieren te laten genieten.

Door het stimulerend contact via je eigen huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere informele zorgactiviteiten uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens/dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer je zonder dier op bezoek komt. Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse bezoekjes van ‘hun’ hond of kat zet de bewoners aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen hierbij rekenen op professionele ondersteuning van ZorgDier en Middin.

Vindt jouw dier het leuk om samen op pad te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Wil jij samen met jouw eigen huisdier mensen een leuk moment bezorgen? Reageer dan snel op deze vacature!

Vrijwilligersprojecten

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger