GEZOCHT: Vrijwilligers met Hond of Kat

Den Haag
Wil jij samen met jouw eigen huisdier mensen een leuk moment bezorgen?
Logo Club van Vrijwilligers

SAMEN MET JE HOND OF KAT VRIJWILLIGERSWERK DOEN?

Wil jij samen met jouw liefste huisdier ‘liefde op pootjes’ geven aan cliënten van Middin in Den Haag?

Stichting ZorgDier Nederland is op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en een gratis cursus wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer cliënten in de locaties Haagsche Bluf, Soendastraat of Pastoorswarande in Den Haag.

Wij willen zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Een bezoek met een zorgdier heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect (zie kader) en is bovendien een geweldige ervaring.

Middin en ZorgDier zijn een samenwerking gestart om mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking wekelijks van helend contact met huisdieren te laten genieten.

Door het stimulerend contact via je eigen huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere informele zorgactiviteiten uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens/dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer je zonder dier op bezoek komt. Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse bezoekjes van ‘hun’ hond of kat zet de bewoners aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen hierbij rekenen op professionele ondersteuning van ZorgDier en Middin.

Vindt jouw dier het leuk om samen op pad te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Wil jij samen met jouw eigen huisdier mensen een leuk moment bezorgen? Reageer dan snel op deze vacature!