Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Je krijgt ondersteuning van ons team van coördinatoren, een e-learning en oefenmaterialen. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn!

Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Wekelijks spreken jij en een nieuwkomer af via online tools zoals Whatsapp of Zoom. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers.

Meedoen is makkelijk
We zijn dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Veel nieuwkomers willen graag hun Nederlands oefenen. Meld je snel als vrijwilliger en/of maak je netwerk enthousiast om ook kletsmaatje te worden. Met wekelijks één uur kletsen maak je een groot verschil!

Vrijwilligers

  • Je bent Nederlands
  • Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen
  • Je bent 1 uur per week beschikbaar voor 26 weken
  • Je bent digitaal vaardig (de videogesprekken vinden online plaats)
  • Je bent minimaal 16 jaar oud
  • Je hebt interesse in taal. Je hoeft geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren!

Je krijgt

  • Een mooie match!
  • Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies
  • Voor vrijwilligers: een praktische e-learning, digitaal taalcoach-materiaal en interessante webinars

Lijkt dit jou ook zo tof en wil je graag een kletsmaatje worden? Reageer dan snel op de onderstaande vacature!

Vrijwilligersprojecten

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger