Coördinator 1-op-1 taallessen
Eindhoven

Houd je van coördineren, taal en ben je maatschappelijk betrokken?
Veel mensen van buitenlandse afkomst vinden het moeilijk om een praatje te maken met de buren, om een ‘tien minuten-gesprek’ te voeren op de school van de kinderen, vrijwilligerswerk te doen, te starten met een opleiding of te solliciteren naar een baan. Als vrijwilliger bij 'Meedoen in de Wijken' (onderdeel van Humanitas Eindhoven) kun jij hen helpen.

Meedoen in de Wijken biedt hulp in de vorm van taalondersteuning. En door taalondersteuning te geven, kan de taalvaardigheid worden verbeterd. Vrijwillige taalcoaches begeleiden daartoe de deelnemer gedurende een half jaar.

Wat doe je als coördinator 1-op-1?
Als coördinator 1-op-1 houd je je bezig met het intaken van zowel nieuwe deelnemers als nieuwe taalcoaches 1-op-1, het koppelen van taalcoaches aan een deelnemer en het begeleiden van dit taaltraject. Je plant je werk zelfstandig en werkt wanneer het jou en de ander schikt. Je neemt één keer per 2 weken deel aan het coördinatorenoverleg op kantoor, waar je samen met de 6 andere coördinatoren 1-op-1 informatie uitwisselt en kan sparren over (mogelijke) intakes en koppelingen.

Wat vragen wij aan jou?
Je hebt inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep en jouw team taalcoaches. Je houdt van regelen en begeleiden, vindt het een uitdaging om een zo’n goed mogelijke match te maken en bent flexibel inzetbaar. Voor het intaken, koppelen en begeleiden ben je gemiddeld 8 uren per week beschikbaar.

Gezien de functie zoeken we mensen die zich voor tenminste een jaar willen verbinden aan de organisatie.

Wat hebben wij jou te bieden?
Als coördinator 1-op-1 kom je in een enthousiast team coördinatoren, leg je veel contacten met verschillende mensen en doe je ervaring op met allerlei culturen.

Naast een leuke en leerzame werkomgeving bieden wij trainingen van de Humanitas Academie en het Ster College. Tevens zorgt Meedoen in de Wijken voor passende workshops, intervisie en andere bijeenkomsten.

Een onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering behoren ook bij het aanbod.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over Meedoen in de Wijken op onze website: https://www.meedoenindewijken.nl/.

Enthousiast geworden?
Meld je snel aan als vrijwilliger via de knop hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Vrijwilligersprojecten