Doe (‘t) gewoon! Maak contact met een buurtgenoot.

Rosmalen
Even een praatje, zo gewoon is dat niet..
Logo Club van Vrijwilligers

Even een praatje, zo gewoon is dat niet..

Oudere wijkbewoners die zelfstandig wonen en meer gebonden zijn aan huis, kijken vaak enorm uit naar het bezoek van een vrijwilliger. Zo’n bezoek brengt een gezellig moment van de dag en je bent ó zo welkom: de deur zwaait open als je komt en men zwaait je na wanneer je vertrekt.

Als vrijwilliger breng je de buitenwereld de huiskamer in: het delen van interesses of even helpen bij iets praktisch, samen een kopje koffie of thee drinken, een wandeling of een boodschap. En vooral oprechte aandacht hoe het met iemand gaat, een hartverwarmend vertrouwd contact.

Hulpvraag adopteren
Wat vind je trouwens van het idee om met andere buurtgenoten een hulpvraag te “adopteren”? Zo deel je de hulp met anderen en krijgt de oudere regelmatig visite met steeds een andere persoonlijke noot in het contact.

Vrijwillige Thuishulp van Farent
De Vrijwillige Thuishulp van Farent bemiddelt en helpt contact leggen tussen bezoekvrager en vrijwilliger. Daarbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de hulpvrager en de vrijwilliger. Vrijwilligers kunnen rekenen op ondersteuning gedurende de match.

Interesse? 
Lijkt jou het leuk om af en toe een bezoekje te brengen aan ouderen? Meld je snel aan als vrijwilliger en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!