Voedselbos Schoorl zoekt vrijwilligers!

Schoorl
Voedselbos Schoorl zoekt deelnemers en vrijwilligers!
Logo Club van Vrijwilligers

Over het Voedselbos Schoorl

Ons project bestaat sinds 2013 op de 2500m2 rondom het voormalige Gemeentelijk Gymlokaal, ons woonpand. Ontwikkeling en beheer is vanaf het begin in handen van de bewoners en buurtgenoten, een stichting. Het doel is een natuur-inclusieve leefomgeving opbouwen en doorgeven. Er wordt 100% gifvrij gewerkt. Voedselbos Schoorl is o.a. door de inheemse (duinstreek) planten een paradijsje voor insecten, vogels en ook voor ons is er veel te plukken. Maar... er is nog veel meer te doen en daar willen we jou bij betrekken!

Wat valt er te doen?

Nieuwsgierig naar permacultuur in je moestuin? In het voorjaar van 2023 start het project de Natuurrijke Keukentuin en Buurtcompost. De tijdsbesteding is gemiddeld één dagdeel per week. Ervaring is geen pre, interesse in natuurlijk tuinieren en de circulaire keuken is voldoende. Je krijgt de beste begeleiding!

Hou je van vlinders? We hebben met de Vlinderstichting twee routes afgesproken. Tijdsbesteding: één uurtje per week. Van april tot en met oktober. Er is ruimte voor meerdere vrijwilligers zodat er afwisseling ontstaat.

Hou je van met de seizoenen meewerken? Voedselbos Schoorl is openbaar terrein daarom zijn er beheerafspraken met de gemeente. Geen specialistenwerk maar wel regelmatig terugkerende activiteiten zoals grasmaaien, takkenrillen aanvullen, zaden plukken en voorbereiden voor de verkoop. Werkzaamheden bij de kleine vollegronds kwekerij. Tijdsbesteding voor- en naseizoen 1 dagdeel per week. In de zomer is het rustig en genieten van de kleuren, geuren en wat je aan werk gedaan hebt.

Graag eens met beeld en geluid bekijken wat je bij het Voedselbos allemaal kunt ondernemen? Bekijk het in deze video! 

Dit ben jij...

Herken jij je in de volgende interesses? Ben jij graag bezig met permacultuur, voedselbossen, natuurrijk inrichten én composteren? Dan is deelnemen aan dit project iets voor jou! Fysieke kracht is handig, creativiteit natuurlijk ook. :)

Interesse?

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten in Voedselbos Schoorl! Meld je eenvoudig aan voor de toffe activiteiten van het Voedselbos door te reageren op de aanmeldknop, hieronder! 

Zien we je snel?