Samen Digi-taal!

Helmond
Vrijwilligers gezocht voor samen digi-taal!
Logo Club van Vrijwilligers

Over Samen Digi-taal

Binnen het project Samen Digi-Taal krijgen gezinnen met kinderen tot ongeveer 10 jaar een tablet te leen voor ongeveer 25 werken, met educatieve apps om thuis te werken aan taal- en digitale vaardigheden.

Wie zoeken wij?

We zoeken vrijwilligers die in 3 contactmomenten (aan het begin, halverwege en het einde van de 25 weken) de gezinnen kunnen ondersteunen met:

  • Het gebruik van de tablet. Je legt uit hoe het werkt en helpt met inloggen waar nodig.
  • Samen met het gezin bekijken wat er nog meer aan taalactiviteiten in- of buitenshuis gedaan kan worden. Zijn ze lid van de bibliotheek, zijn er boekjes in huis, welke tv programma's worden bekeken, hoe spelen ze spelletjes enz.
  • Aan het einde kijken hoe taalactiviteiten verder geborgd kan worden in het gezin.

De bibliotheek is samenwerkingspartner en beheert de tablets. Voor technische vragen, bijvoorbeeld wanneer de tablet of apps niet goed meer werken, kunnen de gezinnen terecht bij de digi-spreekuren van de bibliotheek. Dit hoef je als vrijwilliger niet op te lossen!

Wij helpen je op weg!

Als vrijwilliger krijg je vooraf een korte instructie over het basisgebruik van de tablet en over taalactiviteiten. Je verbindt je dus voor maximaal 25 weken aan een gezin, maar je bepaalt zelf met het gezin wanneer je de 3 vaste contactmomenten plant.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie over samen Digi-taal? Reageer dan op de vacature en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.