Woningaanbod te huur Delft

> Alle woningen te huur in Delft vindt u op www.interveste.nl


Interveste - De leegstandbeheer specialist van Nederland


De gemeente Delft

Delft is een stad en gemeente in Zuid-Holland in Nederland, gelegen aan de Schie, tussen Den Haag en Rotterdam. Op 30 juni 2008 telde de gemeente Delft 95.975 inwoners (bron: CBS). Delft heeft een historische binnenstad, ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot industriestad en profileert zich tegenwoordig, met de aanwezigheid van een Technische Universiteit en het onderzoeksinstituut TNO, vooral als kennisstad.


Ook werkruimte in Delft

Naast verschillende woonruimtes beheert Interveste ook voor de gemeente het monumentale pand waarin voorheen De VAK, Centrum voor de Kunsten gevestigd was. Het monumentale pand ligt schuin tegenover het NS station aan het water en de trambaan. Er zijn meerdere werkruimtes beschikbaar in dit unieke pand en ondernemers kunnen zich er dan ook direct voor aanmelden. inschrijven voor werkruimtes is gratis op Interveste.nl

De werkruimtes in Delft kun je bekijken op onze overzichtspagina met werkruimtes.

Ga naar werkruimte aanbod

Stadsbeeld

Delft heeft een historische binnenstad met een vrij overzichtelijk stratenplan. Parallel, en grofweg in noord-zuidrichting, lopen de grachten Oude Delft en Nieuwe Delft. Die laatste is beter bekend als achtereenvolgens Lange Geer - Koornmarkt - Wijnhaven - Hippolytusbuurt - Voorstraat. Tussen deze beide grachten in staat, op wat vermoedelijk de oudste bebouwde locatie van de stad is, de Oude Kerk met haar karakteristieke toren. Die toren wordt de 'Oude Jan' genoemd. Nabij de Oude Jan bevinden zich het Gemeenlandshuis van Delfland met een gotische gevel en het Prinsenhof. Ten oosten van de twee grachten werd de stad in de loop der eeuwen uitgebreid. Aan de Markt, een zeer ruim plein, staat de Nieuwe Kerk met hierin het praalgraf van Willem van Oranje en de Koninklijke grafkelder. De toren van de kerk is de op één na hoogste kerktoren van Nederland. Eveneens aan de Markt, tegenover de kerk staat het Delftse stadhuis, dat door Hendrick de Keyser in 1618-1620 werd gebouwd rondom het oudste gebouw dat Delft tegenwoordig nog heeft: een toren genaamd het Oude Steen. Op de Markt staat een standbeeld van Hugo de Groot, de rechtsgeleerde die in 1583 in Delft werd geboren. De Beestenmarkt is vooral in de zomer het uitgaanscentrum van Delft, maar ook op andere plekken nabij de Markt bevinden zich volop horecagelegenheden - met name op de route Burgwal, Brabantse Turfmarkt, Kromstraat, Markt, Nieuwstraat.


Wijken en aangrenzende gemeenten

Delft is verdeeld in 13 wijken: Wijk 11 - Binnenstad, Wijk 12 - Vrijenban, Wijk 13 - Hof van Delft, Wijk 14 - Voordijkshoorn, Wijk 16 - Delftse Hout, Wijk 22 - Tanthof West, Wijk 23 - Tanthof Oost, Wijk 24 - Voorhof, Wijk 25 - Buitenhof, Wijk 26 - Abtswoude, Wijk 27 - Schieweg, Wijk 28 - Wippolder, Wijk 29 - Ruiven. Het gedeelte Poptahof in de wijk Voorhof wordt nog wel eens gezien als een aparte wijk, terwijl dit niet het geval is. In de jaren na 1960 werd Delft fors uitgebreid, vooral in zuidelijke richting. Daar verrezen achtereenvolgens de hoogbouwwijken Poptahof en Voorhof, die nog steeds behoren tot de dichtstbevolkte wijken van West-Europa, en de iets minder ambitieus opgezette Buitenhof. Vanaf de jaren tachtig werd, nog zuidelijker, de Tanthof ontwikkeld; Tanthof-Oost als exponent van de zogenaamde 'nieuwe truttigheid', met het onoverzichtelijke stratenplan dat bij dergelijke wijken hoort; Tanthof-West als iets zakelijker ingerichte eengezinswoningenwijk aan de zogeheten 'Derde-Werelddreef'. Met deze ontwikkelingen is het centrum van Delft als woonstad opgeschoven van de historische binnenstad naar het aan de andere zijde van de spoorlijn gelegen winkelcentrum In de Hoven. Aangrenzende gemeenten van Delft zijn Rijswijk, Den Haag, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam, Rotterdam. (Bron: Wikipedia)


> Ga naar het aanbod huurhuizen in Delft

Contact met Interveste

Facebook Messenger