Dagelijks nieuw woningaanbod Ede en omstreken

> Woonruimte in Ede en omgeving, bekijk het aanbod


Interveste - De leegstandbeheer specialist van Nederland


Gemeente Ede

Ede is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, te vinden op de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei. Met zo'n 32.000 hectare is Ede qua grondoppervlak één van de grootste gemeenten van Nederland. Binnen dit grondgebied liggen behalve de gelijknamige hoofdplaats Ede de woonkernen Bennekom, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo (deels), De Klomp, Lunteren, Otterlo en Wekerom alsmede enkele buurtschappen. De gemeente Ede heeft in totaal 107.136 inwoners (30 juni 2008, bron: CBS).


Woonkernen, buurtschappen en aangrenzende gemeenten

In de gemeente Ede liggen de volgende woonkernen: Ede , Bennekom, Lunteren, Harskamp, Ederveen, Otterlo, Wekerom, De Klomp, Hoenderloo, Deelen. Buurtschappen en andere onofficiële kernen: Doesburgerbuurt, Driesprong, Eschoten, De Ginkel, Hoekelum, Hoog-Baarlo, De Kade, De Kraats, Meulunteren, Mossel, Nederwoud, Nergena, Nieuw-Reemst, Oostdorp, Oud-Reemst, Overwoud, Roekel, De Valk, Walderveen, Westeneng. Aangrenzende gemeenten zijn Renswoude (U), Barneveld, Apeldoorn, Veenendaal, Rhenen, Wageningen, Renkum, Arnhem.


Landschap

Ede kenmerkt zich vooral door een verscheidenheid aan landschappen. Door de situering op de grens van Veluwse stuwwallen vindt men er bossen, heidevelden, en zandverstuivingen. Ede en Bennekom zijn ontstaan op de stuwwalrand, aangezien het hooggelegen gebied kansen bood ter overleving; hoge (droge) heidelandschappen voor schapen, laaggelegen weiden voor het overige vee, met daartussen de gebieden waar akkerbouw plaatsvond. Waar in eerste instantie van een nomadenbestaan (vanaf zo'n 3000 v.Chr.) sprake was voor het Veluwse volk, is men later door verschillende oorzaken op vaste plaatsen gaan wonen en is een bestuurlijk centrum gevormd. (Bron: Wikipedia)


Recreatie en toerisme

Fietsen, wandelen of paardrijden door de vele natuurgebieden, of de Hoge Veluwe. Genieten op één van de terrasjes op het Museumplein, dineren in één van de gerenommeerde restaurants of eetcafé`s.
De Heideweek is al meer dan zestig jaar het grootste feest in de gemeente Ede en het hele jaar door zijn er tal van evenementen, zoals Ede Dweilstad, Ede uit de Kunst, Ede Mondiaal en diverse braderieën.


> Op zoek naar woonruimte in Ede?

Contact met Interveste

Facebook Messenger