Zoek in onze veelgestelde vragen

Zoekresultaten

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Met een eHerkenningsmiddel logt u op 1 manier veilig in bij alle aangesloten organisaties. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden.
eHerkenning maakt uw diensten veilig online toegankelijk voor ondernemers. U krijgt meer zekerheid over de identiteit van uw klant. Zo bent u er altijd zeker van dat u met de juiste personen zakendoet.

eHerkenning is ontwikkeld door het bedrijfsleven in samenwerking met de overheid en is daarmee een zogenaamde privaat-publieke samenwerking. Het wordt geleverd en beheerd door commerciƫle partijen. Dit kan als partij die eHerkenningsmiddelen (inlogmiddelen) aanbiedt of als partij die organisaties technisch aansluit op eHerkenning.

Alle partijen zijn erkende leveranciers en alleen zij kunnen eHerkenning leveren. Beveiliging en functionele kwaliteit is daarmee gegarandeerd. Dit betekent ook dat zij primair verantwoordelijk zijn voor beheer, levering en doorontwikkeling van eHerkenning. Maar ook voor het oplossen van storingen, communicatie of het afhandelen van klachten en problemen die hun klanten hebben. 

Al deze partijen werken samen volgens afspraken die zij met elkaar en met de overheid hebben gemaakt. De overheid (beheerorganisatie Logius) ziet er op toe dat deze afspraken worden nageleefd, maar is niet verantwoordelijk voor de daadwerkelijke levering van eHerkenning.

Wat is een inkomensverklaring?

Een inkomensverklaring is een document dat door de Belastingdienst wordt verstrekt en dat gegevens bevat met betrekking tot het inkomen in een bepaald belastingjaar. Een inkomensverklaring kan onder andere worden gevraagd bij het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers of de toewijzing van een sociale huurwoning. Ook voor de toewijzing van veel tijdelijke huurwoningen van Interveste is dit document vereist. Je kunt een inkomensverklaring aanvragen bij de Belastingdienst. Dat kan online met behulp van je Digid of eHerkenning:

https://mijn.belastingdienst.nl/mbd-pmb/portaalkeuze.htm

Veelgestelde vragen