Cool: Art deco dorp te koop

Maar liefst 13 jaar verbouwde, timmerde en schilderde hij deze 33 leegstaande gebouwen. En nu is hij er klaar mee. Julian Homer verkoopt het hele arbeidsmigranten dorp. De koeien krijg je er gratis bij.

Leegstaande dorpje Tarraleah Tasmanië

Foto: www.tarraleah.com

Het dorp Tarraleah ligt op het eiland Tasmanië, ten zuiden van Australië en werd in1930 gebouwd door het grootste energie bedrijf op het eiland. Een jaar nadat het postkantoor werd geopend in 1934 kreeg het zijn huidige naam. Het groene gebied staat vol met waterdammen om de nodige elektriciteit op te wekken.

Golfbaan, waterval en gratis koeien

De huisjes werden bewoond door met name Europese arbeidsmigranten. Bij de 33 gebouwen behoren tevens de kerk, theater en het schoolgebouw. De huizen waren behoorlijk in verval geraakt aangezien ze onbewoond waren voor vele jaren. Antikraak of leegstandsbeheer bestaat niet in Tasmania (kansje voor ons?). Maar nu zijn ze dus allemaal opgeknapt. Het dorp trekt vele toeristen en nu staat het dus te koop. Voor 11 miljoen dollar is het helemaal van jou. Daar krijg je de golfbaan, de waterval en de koeien dan wel bij. Wie wil dat nu niet!

Tarraleah in 1950 - Leegstaand dorp

Tarraleah in 1950 – Foto: www.tarraleah.com

Meer foto’s van het leegstaande dorp Tarraleah:

 

 

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn