Leegstaand pand? Leegstaand eiland!

We zijn gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van lege panden. Maar soms moet je je horizon iets verbreden en blijkt het zelfs dat er hele eilanden leeg staan…en te koop zijn. Zullen we het tijdelijk beheer van deze eilanden maar eens op ons gaan nemen?

1. Big Scrub, Scrub Island, Britse Maagdeneilanden

Britse-Maagdeneilanden---Scrub-Island

Bron: http://www.sothebysrealty.com

Een haven met restaurantjes, barretjes, strandtentjes, fitnessclub, gastronomische markt en zon…veel zon. En dat alles voor het luttele bedrag van….Nou ja…dat is niet bekend, maar als je je oog op zoiets laat vallen, dan maakt een miljoentje meer of minder ook niet uit. Ok, niet heel het eiland is dan voor jou, maar 170 hectare uitzicht op hemelsblauwe oceaan is een mooi begin. Toch?

 

2. West End Hill, Jost Van Dyke, Britse Maagdeneilanden

Leegstaand eiland Jost Van Dyke Britse Maagdeneilanden

Bron: http://www.sothebysrealty.com

Iets minder groot en met wat minder luxe, maar net zoals het vorige eiland te vinden boven de Caribische Zee. Het eiland Jost Van Dyke is nog groener dan het gras bij de buurman. White Bay Beach is ooit bezongen volgens de website van Sotheby’s door de beroemde zanger Kenny Chesney. Wij kennen de man persoonlijk niet, maar ook wij zouden spontaan een liedje gaan zingen als dit eiland in ons beheer kwam.

 

3. Motu Tāne in Bora Bora

Leegstaand eiland Motu-Tane-in-Bora-Bora

Bron: http://www.sothebysrealty.com

Bij het prachtige Frans Polynesië in de Zuidelijke Stille Oceaan ligt dit eilandje met veel palmbomen en een parelwit strand. Een paar prachtige grote hutten zijn volledig en zeer stijlvol ingericht door Christian Liaigre, een nogal exclusieve design architect. Met Pinksteren toch nog in het zonnetje zitten? Voor 50 miljoen Amerikaanse dollar kun je je hangmat uit gaan rollen op Motu Tāne.

 

4. Eiland in de Egeïsche Zee, nabij Athene

Leegstaand eiland te koop

Bron: http://www.sothebysrealty.com

Wil je in de weekenden toch de was in Nederland komen doen? Dan ligt op een paar uur vliegen dit eiland te koop bij Griekenland. Met een half uurtje in de speedboot of tien minuten per helikopter ben je er al, dus als je ‘ouzo’ op is, hop je gewoon even naar het vaste land. En mocht je het gehele eiland iets teveel vinden, dan koop je gewoon een stukje eiland. Daarom is de prijs ook behoorlijk flexibel. Tussen 26 en 100 miljoen dollar is het van jou.

 

5. Isla Paloma – Panama

Eiland te koop in Panama

Bron: http://www.privateislandsinc.com/

Iets minder geld om te verbrassen? Dan kun je voor slechts 400.000 dollar je boot aanmeren in Panama op Isla Paloma (Duiveneiland). Een klein privéstrand, een aanlegsteiger, mooi huis en een stukje grond. Maar dan kun je wel heel makkelijk je belastinggeld investeren. Daar weten ze in Panama sowieso wel raad mee.

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn