Bang voor zombies? Niet langer met dit huis!

Ze zijn met velen en zullen niet stoppen tot ze zich te goed hebben gedaan aan jouw hersenen: ZOMBIES. Gelukkig is er nu een oplossing om ze buiten te houden.

Toen in 1932 de eerste echte zombie film White Zombie op het witte doek verscheen kon men niet verwachten dat het idee van dode mensen die rondlopen ruim 80 jaar later nog steeds zo’n spannend fenomeen zou zijn. Sterker nog, nadat in 2010 de Serie ‘The Walking Dead‘ op de buis kwam, verschenen er allerlei ontwerpen om je huis zo om te bouwen dat deze zombie’proof’ werd. Hele competities werden er aan gewijd en de meest opmerkelijke ideeën werden gebundeld in een heuse Zombie Safe House competitie. Heel leuk allemaal, maar niet echt serieus te nemen. Het ontwerp van de prestigieuze architect Robert Konieczny is daarentegen wél een serieus ontwerp. Het is zelfs al daadwerkelijk gebouwd.

Het huis klapt in

Het veilige huis klapt in, schuift in en houdt het dode gespuis buiten (ander gespuis ook overigens). Over de naam van het huis heeft de ontwerper niet lang na hoeven denken: Safe House. Het werd een aantal jaar terug in de buurt van Warschau (Polen) gerealiseerd.

 

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn