Slaap met Halloween in Dracula’s Kasteel

31 oktober wordt All Hallow’s Eve (Allerheiligenavond) gevierd over de hele wereld. Maar het is misschien beter bekend tegenwoordig als het uit Ierland overgewaaide Halloween. En op deze spookachtige avond maak je kans om te overnachten in het kasteel van Dracula!

Airbnb stelt de prijsvraag beschikbaar en uiteindelijk zullen twee prijswinnaars daadwerkelijk naar het kasteel afreizen. Ze worden daar ontvangen door Dacre Stoker, afstammeling van Bram Stoker die het oorspronkelijke verhaal van Dracula schreef in 1897. Met paard en wagen zul je worden gebracht naar het kasteel alwaar een bloedverrijkende maaltijd op je wacht. Daarna mag je overnachten in een van Dracula’s doodskisten.

Bram Stoker & Slot Bran

Slot Bran in Transylvanië (Roemenië) zou model hebben gestaan voor het originele verhaal ‘Dracula’ van Bram Stoker uit 1897. Hoewel Bram Stoker en Halloween beiden Iers zijn heeft Dracula eigenlijk niets met Halloween te maken. Maar het verhaal wordt er natuurlijk niet minder spannend op. Door allerlei Amerikaanse invloeden en vele horrorfilms staat Halloween tegenwoordig gelijk aan allerlei spookachtige horrorverhalen. En natuurlijk past Dracula hier geweldig bij. Wij slaan onze beurt even over, maar we zijn wel benieuwd of de prijswinnaar daadwerkelijk een oog dicht zal doen die nacht…

dracula-1931 bran_castle-todor-bozhinov

 

 

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn