Een nóg goedkoper eiland…met fort

thorne-island-te-koop-01

Schreven we maandag nog over het Schotse eiland Tanera Mor, een oplettende Facebook gebruiker attendeerde ons op een nog goedkoper eiland. Bij Wales staat een eiland te koop met een authentiek fort. Voor €650.000 ben jij de koning van dit ‘Game of Thrones’ achtige fort.

Het eiland heet Thorne Island en bevindt zich op anderhalve mijl van de zandkusten van Wales (Pembrokeshire). Het fort heeft 9 slaapkamers, een spelletjeskamer, eetkamer, twee badkamers, sauna, twee keukens, een wasruimte, douches. Het is al een tijdje onbewoond, dus je zult er wel een likje latex tegenaan moeten gooien. Voordeel is dat je misschien nog wel wat van de verkoopprijs kunt afdingen ook.

Geschiedenis

Het stenen gebouw werd gebouwd tussen 1852 en 1854 en diende om Milford Haven te beveiligen, vooral met een mogelijke dreiging van de Fransen in het achterhoofd. Overigens werden er wel kanttekeningen bij geplaatst destijds, omdat de kleinschalige bewapening nooit afdoende weerstand zou kunnen bieden tegen de Fransen als ze er echt voorbij wilden.

Er konden 100 man in verblijven. In 1932 werd het verkocht om te gaan dienen als hotel. Dat gebeurde ook in 1947. In 1999 werd het verkocht voor ongeveer 328.000 euro. Er werden grootse plannen gesmeed om een 5 sterren hotel te maken van het fort. Maar in 2011 werd het eiland toch maar weer te koop aangeboden.

Ter info: er is geen leegstandbeheer aanwezig, ook niet van Interveste dus. Je kunt het gebouw wel kopen via de makelaar Knight Frank. Mocht je dit willen doen, dan houden wij ons van harte aanbevolen om er een keer op vakantie mogen.

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn