Inkomensgrens sociale huurwoningen verhoogd naar €36.165

inkomensverklaring-belastingdienst-voorbeeld-klein

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning dien je te voldoen aan meerdere voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat je niet meer mag verdienen dan een door de wet vastgestelde inkomensgrens. Deze is voor 2017 vastgesteld op €36.165.

Veel tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn eigendom van woningcorporaties. Ze zijn oorspronkelijk gebouwd als sociale huurwoning. Voor deze tijdelijke huurwoningen geldt een inkomensgrens. Deze inkomensgrens wordt jaarlijks bijgesteld. Zo wordt er rekening gehouden met inflatie en veranderingen op de financiële markten. Het is handig om te weten dat wij voor antikraak kamers en antikraakwoningen géén Inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig hebben. 

Inkomensverklaring

Interveste verricht een inkomenstoets aan de hand van de meest recente inkomensverklaring. Deze verklaring is gratis aan te vragen via de belastingtelefoon 0800-0543 en wordt berekend aan de hand van het verzamelinkomen van het huishouden. Op deze verklaring staat het verzamelinkomen en deze dient dus niet hoger te zijn dan de inkomensgrens.

Het bedrag wat op de Inkomensverklaring van de Belastingdienst staat dient overgenomen te worden op ons eigen Formulier inkomenstoets nieuwe huurders, die je kunt vinden op onze download pagina.

Lees meer over onze voorwaarden tijdelijk huren.

Let op: het verzamelinkomen is niet het bedrag dat op je jaaropgave staat!

 

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn