Gevangenis te koop

Interieur Koepelgevangenis Arnhem

Interieur Koepelgevangenis Arnhem

De bajes, bak, cachot, cel, gevang, gevangenhuis, gribus, huis van bewaring, kast, kerker, kot, lik, nor, penitentiaire inrichting, pensionaat, petoet, pot, rijkshotel, strafgevangenis, strafinrichting, tronk, viool… om precies te zijn: de Koepelgevangenis in Arnhem staat te koop.

Op de website Biedboek van het Rijksvastgoedbedrijf wordt het pand en de 17.000m2 grond te koop aangeboden. De gemeente Arnhem heeft samen met het Rijksvastgoedbedrijf een Nota van Uitgangspunten opgesteld voor de herontwikkeling voor dit terrein. Da’s leuk maar even de boel platgooien en er iets nieuws opzetten kan natuurlijk niet, want een groot deel werd al gebouwd tussen 1882 en 1886 en is monumentaal. Ook dien je alles in een koop aan te schaffen. De openbare inschrijving is vandaag gestart en duurt nog wel even. Je kunt er dus nog een nachtje over slapen. 10 mei 2018 hoopt het Rijksvastgoedbedrijf een nieuwe eigenaar aan te kunnen wijzen.

 

 

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn