Luxueuze ondergrondse bunker

Wanneer de apocalyps arriveert, gaat het leven verder. Dat is de mogelijkheid waar sommigen zich op voorbereiden. Op een dag kan een kleine groep mensen een mogelijke wereldramp in stijl te overleven. Er is namelijk gewerkt aan een luxueuze ondergrondse megabunker in Amerika, het Survival Condo Project. Kostenplaatje 20 miljoen dollar.  

Raket silo tot 1965

Het Survival Condo Project is geen gewone ondergrondse bunker. Het is gebouwd in een voormalige raket silo uit de tijd dat de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was. In 2008 kocht Larry Hall de gepensioneerde raket silo voor 300.000 dollar. De verticale ondergrondse structuur huisvestte een kernkop van 1961 tot 1965 en werd gebouwd om een directe nucleaire explosie te weerstaan. Larry verbouwde het tot luxe appartementen voor mensen die zich zorgen maken over het einde van de wereld en veel geld kunnen missen.

Raket silo

Raket silo

Begin van het Survival Condo Project

Begin van het Survival Condo Project

Het Survival Condo Project

De bunker bestaat uit 15 verdiepingen verdeeld in 12 eengezinswoningen. Larry Hall had al eerder netwerken en datacenters ontwikkeld voor overheidscontractanten. Na de aanslagen op 11 september in 2001 begon de federale overheid meer te investeren in catastrofeplanning. Als gevolg hiervan kreeg Larry het idee om de basis om te vormen tot een bunker. Hoewel de exacte locatie uiterst geheim is, zegt Hall dat de ondergrondse bunker ten noorden van Kansas in Amerika ligt. Het is omgeven door heuvels en landbouwgronden.

Schets van het Survival Condo Project

Schets van het Survival Condo Project

De silo wordt afgedekt

De silo wordt afgedekt

Indeling units

De units zijn qua grootte vergelijkbaar met kleinere stadswoningen. Een volledige verdieping beslaat ongeveer 1.820 vierkante meter, wat iets meer is dan een derde van een basketbalveld. Per verdieping kunnen zes tot tien bewoners leven. Elke verdieping bestaat uit een keuken, eetkamer, grote kamer, drie slaapkamers en twee badkamers. Ook zijn er stapelbedden voor eventueel grotere families. Een hogesnelheidslift verbindt alle verdiepingen met elkaar. Daarnaast heeft elke woning een vaatwasser, wasmachine, droger en ramen met LED-schermen die een live video van de buitenwereld laten zien. Er zijn ook gedeelde ruimtes. Wat te denken van bijvoorbeeld een bioscoop, zwembad, sportschool, lounge, klaslokaal, honden uitlaatpark, klimmuur, gameruimte en zelfs een schietbaan. Je kan wel zeggen dat deze bunker van alle gemakken (en meer) voorzien is.

Keuken

De keuken in de bunker

De keuken in de bunker

Woonkamer

De woonkamer in de bunker

De woonkamer in de bunker

Tv hoek

De TV Hoek

De TV Hoek

Bioscoop

Bioscoopje pikken?

Bioscoopje pikken?

Zwembad

Maak een plons in het zwembad

Maak een plons in het zwembad

Sportschool

Klaslokaal

Lounge

Honden uitlaatpark

Klimmuur

Gameruimte

Schietbaan

Privé SWAT-team

Als er ooit een Armageddon, nucleaire oorlogsvoering of een epidemie komt, staat een SWAT-team klaar om huiseigenaren op te halen. Dit SWAT-team is gevestigd binnen een straal van 400 meter van de bunker.

Geïnteresseerd?

Een verdieping kost drie miljoen dollar. Maar je kunt ook een halve verdieping kopen. Elke aankoop omvat verplichte overlevingscursussen en elk persoon moet een vijfjarige voedselvoorziening aanleveren. Nu zul je misschien denken, dat gaat wel even duren voor dat dit verkocht is. Maar nee: alle verdiepingen zijn al verkocht!

Maar niet getreurd. Larry Hall is namelijk bezig een tweede silo om te bouwen tot bunker. Deze is al voor 50 procent klaar en zal in het najaar van 2018 af zijn. Ongeveer de helft van alle units is alweer verkocht. Hall vertelde ‘The New Yorker’ eerder dit jaar dat elke keer als Noord-Korea een kernwapentest uitvoert, hij een golf van oproepen van geïnteresseerde kopers ontvangt. Hopelijk ontvangt hij niet teveel van deze golven meer.

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn