Het meest mysterieuze huis van Amerika

Er is een nieuwe film uit. En dat gebeurt wel vaker, maar deze film draait om een huis. Het Winchester Mystery House. Een van de meest opmerkelijke spookhuizen van de wereld. Er mocht niet gestopt worden met bouwen zolang de weduwe van wapenmagnaat Winchester bleef leven. En zo geschiedde…

Winchester Mystery House

Het huis telt 7 verdiepingen en heeft enkele honderden kamers, 3 liften, 47 haarden, 17 schoorstenen en tientallen kamers die eigenlijk…nou ja helemaal nergens op slaan. Zinloze ruimtes dus. Net zoals deuren die nergens naar toe gaan. Het is het Winchester Mysery House en bestaat echt. Gedurende 38 jaar moest er gebouwd blijven worden van Sarah Winchester, weduwe van een van de grootste wapenmagnaten in Amerika. De weduwe Winchester dacht zij geplaagd werd door de geestverschijningen van alle omgekomen mensen door Winchester wapens. Volgens haar was de enige manier om de geesten te verdrijven te blijven bouwen aan het huis.

En toch ziet het er zonnig uit

Horror films

Tot aan haar dood in 1922 werd er dus gebouwd. En hoewel er sterk werd getwijfeld aan haar geestelijk toestand, moest zelfs een psychiater die absoluut niet in geesten geloofde toegeven dat de wedeuwe misschien wel helemaal niet zo gek was als men dacht. Nou ja… je kunt je voorstellen dat het voer is voor menig horror film. Zo kwam in 2009 al Haunting of Winchester House op de markt, werd de film Rose Red gebasseerd op dit huis en heetten de twee hoofdrolspelers uit de serie Supernatural, die inmiddels al 13 seizoenen loopt, met hun achternaam in de serie Winchester.

Winchester - Helen Mirror

Maar nu is er dus een hele nieuwe versie uit met Helen Mirren in de hoofdrol. En als de film net zo spannend is als de trailer dan raden we mensen met een zwak hart af te gaan kijken.

Het huis in het echt

Wil je het huis in het echt zien? Dat kan. Het is momenteel een toeristische attractie en staat in Californië.
Meer weten over het huis? http://www.winchestermysteryhouse.com/

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn