Krotten te koop voor een miljoen dollar

Als je denkt dat de woningmarkt in Nederland oververhit is moet je zeker niet naar San Francisco verhuizen. De gebieden rond Bay Area zijn in korte tijd volstrekt onbetaalbaar geworden. Een afgebrand krot werd zo afgelopen week voor 900.000 dollar verkocht. Een ander krot met ingezakt dak ging over de toonbank voor maar liefst 1.23 miljoen dollar!

Het huis in Fremont stond slechts een week toen de vraagprijs al met 25% was overboden. Je kunt met het huis helemaal niets meer, want het is veel te gevaarlijk om in te wonen. Water sijpelt overal doorheen, want er zitten meerdere gaten in het dak. De bewoners in het gebied rondom de huizen beginnen nu te protesteren, want het loopt de spuigaten uit met die bedragen die worden betaald en gevraagd voor de huizen in die regio.

Afgebrand huis verkocht voor 900.000 dollar

Afgebrand huis verkocht voor 900.000 dollar

Inflatie huizenmarkt

De huizenmarkt in de Bay Area heeft te maken met een enorme inflatie. De huizen worden veel te duur ten opzichte wat je er voor terug krijgt. Wij hebben soms te maken met sterk verouderde panden in de antikraak business, maar deze panden zouden wij nooit in beheer nemen, simpelweg omdat ze onbewoonbaar zijn. Toch worden er honderdduizenden dollars voor neergeteld.

Buurtbewoners hopen dat de overheid gaat ingrijpen. Want verhuizen is op dit moment volstrekt onmogelijk geworden.

Het krot in Fremont

Het krot in Fremont

Facebook antwoorden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn