Kamers antikraak

Interveste beheert leegstaand vastgoed door heel Nederland en het grootste deel daarvan is bestemd voor bewoning door kraakwachten of huiswachten, zoals ze bij Interveste heten. Het doel van het inzetten van huiswachten is het leegstaand vastgoed te beschermen en tegelijkertijd in goedkope woonruimte te voorzien.

De aanwezigheid van een huiswacht in een object voorkomt problemen als kraak, verpaupering, vandalisme, brandstichting en onvoorziene schade. Voor het gebruik betaalt een huiswacht geen huur, maar een vergoeding van de kosten. Antikraak wonen is dan ook erg goedkoop. De woonruimte kan zelfstandig zijn of onzelfstandig en in bepaalde gevallen moeten sanitaire voorzieningen en keuken worden gedeeld. De duur van de antikraak bewoning kan variƫren van een enkele maand tot jaren, maar is altijd van tijdelijke aard. Wanneer de eigenaar een nieuwe (her)bestemming voor het object heeft gevonden en het moet worden opgeleverd, ontvangt de huiswacht een opzegging van de met hem gesloten overeenkomst.

Deze opzegging wordt minimaal twee weken voor de oplevering gestuurd. De woonruimte dient dan leeg, bezemschoon en volledig ontruimd te worden opgeleverd in de oorspronkelijke staat. Komt een huiswacht de overeenkomst goed na, dan probeert Interveste alternatieve woonruimte te bieden. Een garantie kunnen we echter niet geven.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Bekijk dan ook onze lijst met veelgestelde vragen over antikraak en tijdelijke huur. Grote kans dat jouw vraag ertussen staat.

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger