Interveste - Testimonial Cello Haarendael

Haarendael blijft behouden met behulp van Interveste

Erik Mulder, manager Vastgoedbeheer van Cello, vertelt op het nieuwe kantoor in Vught over de samenwerking met Interveste.

Cello

Onder het genot van een kop koffie begint Erik direct enthousiast te vertellen over Cello. Met 2.500 medewerkers, 800 vrijwilligers en ruim 2.000 cliënten een grote instelling die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, van bewoning tot dagbesteding. Erik heeft een uitgebreide achtergrond in commercieel vastgoed en zit nu als manager Vastgoedbeheer bij Cello aan de andere kant van de tafel. ‘Ik had voorheen niet zoveel binding met de zorgsector’, vertelt hij,‘maar het is mooi wat hier gebeurt. Ook door ons deel, het faciliteren van de zorg, bieden we de bewoners een zo goed mogelijk leven’.

Verhuizing

Naast het feit dat Haarendael een duur pand is, was ook de zorg in het complex niet meer van deze tijd. ‘De voorzieningen waren niet optimaal en daarnaast willen we onze bewoners goede kwaliteit bieden, zoals een eigen kamer en dat werd steeds lastiger op Haarendael.’ De medewerkers en vrijwilligers wisten al langer dat het complex verlaten zou worden, er werd al jaren over gepraat. De nieuwe kantoorlocatie in Vught waar we Erik ontmoeten biedt alle moderne voorzieningen, toch mist het personeel de locatie Haarendael nog wel eens, maar: ‘onze bewoners gaan nu meer op in de wijk en dat is een goede ontwikkeling’, ligt Erik toe. ‘Bij de verhuizing zijn de bewoners goed betrokken bij de nieuwbouw; vooraf hebben ze de nieuwe locatie al gezien en men kon bijvoorbeeld eigen meubels uitkiezen.’

Behoud, leefbaarheid en rendement

Haarendael heeft nu tijdelijke bewoners, door Interveste beheerd voor Cello. ‘Tijdelijk beheer is niet alleen juridisch complex, maar ook niet onze core business want dat is het faciliteren van de zorg. De keuze om dit uit te besteden aan een specialist in leegstandbeheer was dan ook snel gemaakt.’ Na wat speurwerk op internet kwam Erik uit bij Interveste en er was direct een klik. ‘Het behoud van Haarendael vind ik heel belangrijk en ik merkte datzelfde enthousiasme bij de adviseur van Interveste.’ Het is de eerste keer dat Cello gebruik maakt van tijdelijke bewoning. ‘Een deel van onze locaties is huur en een ander deel is ons eigendom.’ Bij huur is het een stuk makkelijker, je zegt gewoon de huur op en kunt verhuizen. Leegstand van Haarendael is geen optie. Het is een monumentaal pand en de inwoners van het dorp hebben vaak een binding met het landgoed, ze hebben er gewerkt of bezochten de activiteiten die er jarenlang werden georganiseerd. De leefbaarheid wilden we mede daarom behouden, maar ook het idee van sneuvelende ruiten stond ons niet aan. We hebben gekozen voor een bruikleen constructie, de flexibiliteit hierbij spreekt ons aan. Mocht er een koper zijn voor het complex, dan kan alles op korte termijn geregeld worden. Die regie houden we graag in eigen hand. Daarnaast levert het ook nog iets op, dus ondanks dat we zelf geen gebruik meer maken van Haarendael, hebben we nog wel wat rendement. Totaal komen er meer dan 100 tijdelijke bewoners op Haarendael.

Ontzorgen

Het is een gemêleerde groep bewoners, zo woont er een fotograaf, een meisje wat een deeltijd koksopleiding doet en iemand die net afgestudeerd is en in deze buurt een baan vond. Juist deze smeltkroes van bewoners is belangrijk voor Cello, we willen een afspiegeling van een normale woonwijk en dat gebeurt niet als je bijvoorbeeld alleen studenten huisvest. De woonconsulenten van Interveste gaan hier serieus mee om. Vooraf hebben we goed gesproken over dit soort voorwaarden. Zo mag er op het complex bijvoorbeeld niet gerookt worden en wilden we graag een inwonende huismeester. Het extra toezicht wat Interveste op deze manier biedt en het uit handen nemen van kleinere onderhoudszaken, is een prettig onderdeel van onze samenwerking. De regiobeheerder van Interveste houdt mij waar nodig op de hoogte van het beheer, kent de tijdelijke bewoners en is vaak op locatie. We worden ontzorgd en dat is precies wat ik zoek in een leegstandbeheerder.

Meer testimonials

Contact met Interveste

Facebook Messenger