Interveste - Testimonial Marleen en Lisa wonen bruikleen, Arnhem

Lisa en Marleen wonen in een pand voor dagzorg

De buren zijn blij met onze aanwezigheid

Het pand

Het pand waar de drie tijdelijke bewoners hun intrek hebben genomen, is voorheen een school met dagzorg geweest voor kinderen met een verstandelijke beperking. In het pand zie je op sommige plaatsen dan ook nog aanpassingen die de zorg voor deze kinderen ondersteunde. De kinderen gaan nu naar een nieuw pand in de buurt met modernere voorzieningen. Bewoonster Marleen is zelf vrijwilliger bij deze organisatie en vertelt enthousiast over de activiteiten die ze begeleidt, variërend van knutselen tot dansen.

Blije buren

Voordat het pand bewoond werd heeft het een tijdje leeg gestaan en dat gaf de straat een somber en donker aanzicht. De bewoning brengt wat meer levendigheid in de straat en dat geeft een veilig gevoel. Marleen voegt toe: ‘daarnaast zijn er hier in de wijk best wat hangjongeren. Als deze school leeg had gestaan was het zeker een makkelijk doelwit voor vandalisme geweest en de ideale hangplek’. De buren zijn dus blij dat er weer licht brandt in het gebouw. Het contact is goed, regelmatig wordt er een praatje gemaakt of een kopje suiker van elkaar geleend. De leefbaarheid is er dan ook zeker op vooruit gegaan. Lisa woont nu ongeveer een half jaar voor Interveste, Marleen ruim een jaar, maar heeft al eerder voor Interveste gewoond. ‘Toen woonde ik wel zelfstandig, in een appartement, maar goed, omdat de school ruim is heb je hier ook genoeg privacy’, vertelt Marleen. Lisa woonde hiervoor nog bij haar ouders maar was op zoek naar een kamer in Arnhem en kwam via studiegenoot Marleen bij Interveste terecht. ‘Tijdelijk wonen zie ik niet als een probleem, je stelt je flexibel op en houdt er rekening mee. Ik heb altijd een noodplan achter de hand wanneer we hier weg zouden moeten en Interveste geen vervangende woonruimte kan aanbieden’, vertelt ze. Last van vooroordelen uit de omgeving hebben de dames niet, Marleen woont al langer antikraak en Lisa moest juist uitleggen dat het tégen kraak en vandalisme was, omdat vrienden dachten dat ze in een kraakpand woonde.

De bewoners hebben onderling afspraken gemaakt over het schoonmaken en de inkoop van huishoudelijke spullen en dat gaat heel goed. Bij onderhoudsmeldingen belt Marleen met Interveste en ook kennen ze de opzichter van de eigenaar van het pand; hij loopt af en toe binnen voor onderhoudszaken. Af en toe koken de huisgenoten ook samen, maar door verschillende roosters komt dat niet heel vaak voor. ‘Wel maken we vaak even een praatje bij elkaar op de kamer, wat meestal uitloopt tot zeker een uur’, vertellen ze lachend. Het is duidelijk, de bewoners hebben niet alleen goede afspraken met elkaar maar ook veel plezier. Met een vorige huisgenoot heeft Marleen wel eens midden in de nacht in de tuin gestaan. Er was herrie en ze verwachtten een inbreker aan te treffen. Niets was minder waar, door werkzaamheden naast het pand sprong er apparatuur aan die voor de herrie zorgde. Ze hebben er behoorlijk om gelachen. Lisa vult aan dat je er snel aan went om wat meer afgelegen te wonen. Sterker nog, ze beamen beiden dat ze dit zullen gaan missen wanneer ze in de toekomst regulier gaan huren. ‘We wonen ruim, hebben lage maandelijkse lasten, hebben een grote tuin en geen direct aangrenzende buren, ideaal dus. En wat is er leuker dan te vertellen dat je in een schooltje woont?’

Meer testimonials

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger