Testimonial - Vinanda Baas, Rotterdam

Tijdelijke wonen aan de Robert Kochplaats in Rotterdam

Vinanda Baas is werkzaam als kinderfotografe en woont sinds 1 juni in een van de eenkamerappartementen aan de Robert Kochplaats in Rotterdam. Vinanda heeft Interveste leren kennen nadat ze een hele tijd in het buitenland heeft gezeten. "Ik kwam terug in Nederland en had nog maar weinig geld. Ik kon uiteraard bij mijn ouders terecht, maar had toch behoefte aan een eigen plekje. Zodoende kwam ik Interveste tegen en binnen een week had ik een woning!"

Vinanda woonde in eerste instantie in een van de door Interveste beheerde tijdelijke huurwoningen in Krimpen aan den IJssel. Hier heeft ze uiteindelijk een jaar kunnen wonen. "Helaas moest ik na een jaar uit de woning vertrekken. Ik was graag langer gebleven omdat ik er met heel veel plezier woonde. Je weet echter dat dit het risico is van tijdelijk huren en antikraak wonen. Het grote voordeel is echter dat de huurprijzen laag zijn en je voor relatief weinig geld toch mooi kunt wonen."

Interveste heeft Vinanda geholpen met een doorplaatsing naar de Robert Kochplaats in Rotterdam. "De medewerkers op het hoofdkantoor van Interveste zijn altijd zeer behulpzaam geweest. Ook de regiobeheerder op locatie heeft goed geholpen. Als ik vragen had of moest bellen, werd ik altijd netjes en snel geholpen."

Over haar woonruimte aan de Robert Kochplaats vertelde Vinanda ons het volgende: "In het begin schrok ik wel even, maar daar kon ik al snel doorheen kijken. De muren hadden een verouderd behang en de vloeren waren van een soort linoleum. Niet helemaal mijn smaak. Maar ik heb de muren geverfd en er een nieuwe vloer ingelegd en nu voelt het echt als thuis! Ik woon heerlijk op de hoek, met uitzicht op al het mooie groen. Ik hou van lichte woningen, dat maakt het lekker ruimtelijk."

Vinanda voelt zich dus helemaal thuis in Rotterdam en hoopt er lang te kunnen blijven: "Er komen regelmatig nieuwe woningen vrij in dit gebouw en dat geeft mij een gerust gevoel. Zolang Interveste nieuwe woningen in beheer krijgt, betekent dat in mijn ogen dat het gebouw nog niet gesloopt gaat worden. Ik kan dan dus hier blijven wonen en rustig op zoek gaan naar andere woonruimte, met wat meer vastigheid. Maar de Robert Kochplaats is echt mijn thuis geworden en ik woon hier met veel plezier."

De appartementen aan de Robert Kochplaats zijn eigendom van de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam, maar worden, totdat ze gesloopt worden, beheerd door Interveste Antikraak en Leegstandbeheer.

Meer testimonials

Contact met Interveste

Facebook Messenger