Interveste - Testimonial Woonconcept: Bruikleen in Meppel

Bruikleen in Meppel

Opdrachtgever Woonconcept bestrijkt met zo’n 12.000 woningen de steden Meppel, Hoogeveen, Steenwijk en Assen. Woonconcept geeft sinds 2004 het leegstandbeheer uit handen aan Interveste. Gea Timmerman en Henk Koolstra van de woonwinkel in Meppel vertellen waarom.

Vóór de samenwerking met Interveste...

...timmerden we leegstaande woningen dicht. Om het aanzicht toch toonbaar te houden, werden de houten panelen beschilderd, een soort kunst. Toch merkten we dat de leefbaarheid hiermee aangetast werd, de wijk liep letterlijk leeg. Met tijdelijke bewoning hebben we dit opgelost. In Meppel is geen echte kraakscene, dus voor kraak waren we niet bang, maar verpaupering en vandalisme baarden ons wel degelijk zorgen. Omdat tijdelijk wonen niet onze core business is en vaak veel haken en ogen kent, hebben we besloten om de leegstand door een specialist op dit gebied te laten beheren. Onze collega’s in Steenwijk werkten al met Interveste en zo zijn wij niet lang daarna gestart met de eerste tijdelijke bewoning in een herstructureringswijk in Meppel.

De herstructureringsprojecten zijn allemaal bruikleen.

Dat is een bewuste keuze; we weten van het bestaan van tijdelijke verhuur, maar wij vinden dit juridisch te complex. Bruikleen is voor ons het minst risicovol en vooral de flexibiliteit van deze vorm spreekt ons aan. Onze eigen huurders hebben geen moeite met de tijdelijke bewoning, we informeren ze vooraf duidelijk en ze zien dat hun buurt veilig en leefbaar blijft. Soms weet men niet eens precies wie regulier en wie tijdelijk woont, de Interveste bewoners integreren dus prima!

Leegstandbeheer of antikraak?

Tijdelijk beheer is een prima benaming en dekt tegenwoordig beter de lading dan ‘antikraak’ dat doet. Zeker in ons geval gaat het eerder om leefbaarheid in de buurt en het voorkomen van vandalisme dan om kraakgevaar. Antikraak is echter wel een term die bekend is, iedereen weet direct wat je bedoelt. Wanneer iemand bij Woonconcept dringend op zoek is naar woonruimte maar geen beroep kan doen op urgentie, verwijzen wij diegene altijd door naar Interveste voor tijdelijke bewoning. Nog nooit heeft dit negatieve reacties opgeleverd. Overigens hebben we regelmatig huurders die bijvoorbeeld wegens een scheiding een tijdelijke woning betrekken via Interveste, maar ook andersom: huiswachten van Interveste die inmiddels genoeg punten gespaard hebben en naar een reguliere huurwoning van Woonconcept verhuizen.

Communicatie

Een belangrijk punt voor Woonconcept. Het contact met Interveste verloopt uitstekend; zo hebben we bijvoorbeeld een eigen e-mailbox waardoor berichten snel beantwoord worden. Eventuele ongeregeldheden worden altijd snel en vakkundig opgelost, waar nodig wordt de huismeester van het project hiervoor ingeschakeld. Het persoonlijk contact vinden we belangrijk, zeker als dat -zoals in dit geval- niet afdoet aan de professionaliteit. De regiobeheerder haalt de sleutels van de beschikbare woningen zelf bij ons op, controleert de woningen en heeft diezelfde dag nog een bezichtiging. We hebben wel eens gesprekken gehad met andere partijen, maar de samenwerking gaat goed, dus we zien geen reden om over te stappen.

Meer testimonials

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger