Tijdelijk huren

Voor opdrachtgevers door heel Nederland verzorgt Interveste de tijdelijke verhuur van woonruimte op grond van de Leegstandwet. Deze vorm van tijdelijke verhuur wordt met name toegepast wanneer woningen - soms hele wijken - gesloopt of gerenoveerd gaan worden. Met deze tijdelijke verhuur, die aan strikte wettelijke regels is gebonden, blijft de woonruimte tot het laatste moment beschikbaar en worden problemen als verloedering, vernieling, ongemerkte schade e.d. voorkomen.

Voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet is een vergunning van burgemeester en wethouders vereist. Die vergunning bepaalt de maximale huurprijs en ook de periode van verhuur, die echter altijd minimaal zes maanden moet zijn. Meestal gaat het om zelfstandige woningen. De kosten liggen hoger dan bij antikraak, maar veel lager dan de marktconforme huurprijs.

Met de tijdelijk huurder wordt een huurovereenkomst afgesloten, die in duur kan variƫren van minimaal een half jaar tot enkele jaren. Opzegging van de huur gebeurt met een termijn van drie maanden. Na de opzegging moet de woning leeg, bezemschoon en volledig ontruimd worden opgeleverd in de oorspronkelijke staat.

Komt een tijdelijke huurder de overeenkomst goed na, dan probeert Interveste alternatieve woonruimte te bieden. Een garantie kunnen we echter niet geven.

Tip: om te reageren op tijdelijke huurwoningen dien je bij je documenten ook de meest recente Inkomensverklaring te uploaden. Deze kun je gemakkelijk aanvragen via de website van de Belastingdienst