Hoe kan ik op een ruimte reageren?
Om te reageren heb je een Mijn Interveste account nodig. Deze kun je zelf aanmaken voor €15,- Je kunt daarmee een jaar lang reageren. Tevens ontvang je van ons updates als er nieuwe woonruimtes/werkruimtes beschikbaar komen in de door jou zelf gekozen regio's. Wil je voor meer regio's ingeschreven zijn? geen probleem: je kunt net zoveel regio's toevoegen als je zelf wil. Let op: je kunt dus niet reageren met een account van een externe partij zoals Huurwoningen.nl, Huurstunt.nl, Jaap.nl etc. Dit zijn zogenaamde "woningverzamelwebsites". Bij hen betaal je voor hun verzameldiensten.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van de bruikleenwinkel?
Voor de tijdelijke gebruiker is uiteraard het belangrijkste argument: de kostprijs per maand. Je betaalt geen huur maar slechts een onkostenvergoeding die vele malen lager is dan de gebruikelijke huurtarieven. Onze opdrachtgevers hoeven niet om te kijken naar de NUTS kosten en zien hun pand weer tot bloei komen. Terwijl hun winkelruimte gebruikt wordt, kunnen potentiële huurders gewoon hun interesse blijven tonen.
Hoe lang mag ik minimaal gebruik maken van een bruikleenwinkel?
We geven de garantie dat je minimaal vier weken gebruik kunt maken van de ruimte. In enkele gevallen komt het voor dat er langere termijnen worden gegarandeerd om op te starten.
Welke bijzondere verplichtingen neemt tijdelijk gebruik van een bruikleenwinkel mee?
Vanwege de bijzondere aard van de tijdelijke bedrijfshuisvesting geeft de tijdelijk gebruiker toestemming voor bezichtigingen. Dit gebeurt zo veel mogelijk in overleg, zodat niet onnodig inbreuk op de veiligheid en privacy van de tijdelijke gebruiker wordt gemaakt. Bovendien is dan duidelijk dat het niet om ongewenste bezoekers gaat.
Mag ik de winkelruimte ook gebruiken als atelier of werkruimte?
Dat is geheel afhankelijk van de winkelruimte en de locatie. We zullen met onze opdrachtgever altijd vragen wat er wel en niet mogelijk is in de bruikleenwinkel.
Kom ik in aanmerking voor een winkelruimte?
Dat is geheel afhankelijk van de activiteit die je wilt uitoefenen. Wij zullen in overleg met onze opdrachtgever gaan bekijken of je idee omtrent winkelruimte past in het straatbeeld en bij de uitstraling van het pand zelf. Uiteraard dien je ook de juiste papieren aan te kunnen leveren via ons document uploadsysteem.
Waar hebben jullie winkelruimtes?
in feite kunnen winkelruimtes in elk dorp, stad of gemeente door ons tijdelijk in beheer worden genomen. Winkels kunnen klein tot zeer groot zijn. De winkelruimtes die beschikbaar zijn vind je altijd op onze website. Als een bruikleenwinkel op "Tijdelijk niet beschikbaar" staat, dan is deze reeds bezet door een andere gebruiker.
Dit kan variëren van kantoren, winkels, magazijnen, facilitaire gebouwen en ateliers, tot werkplaatsen en fabrieken.