Waarom krijg ik als ondernemer mail over woonruimte?

Als ondernemer kun je een gratis account aanmaken. Je kunt daarmee gratis alerts krijgen over werkruimtes. Omdat je een gratis account hebt aangemaakt is er een bijkomstigheid: we sturen je ook af en toe mailtjes over onze woonruimtes. We kunnen dat momenteel in ons systeem niet uitzetten, dus mocht je dit niet prettig vinden dan kun je ze uiteraard gewoon verwijderen.

Moet ik borg betalen voor een ruimte?

Jazeker. Als je voor ons komt wonen of werken vragen we altijd borg. De hoogte van de borg is afhankelijk van de ruimte. De hoogte van de borg is minimaal € 320 of in elk geval een maand huur.
Voorbeeld 1 : Is de tijdelijk huur van een ruimte € 475,- per maand, dan betaal je eenmalig € 475,- als borg. Voorbeeld 2 : Ga je antikraak wonen en betaal je per maand € 140 aan kosten? Dan betaal je als borg € 320,-.

Bovenstaande voorbeelden dienen slechts als voorbeeld. De bedragen kunnen bij jouw woning- of werkruimte anders zijn. Vraag dus altijd na als je voor ons gaat wonen hoe hoog de borg is voor jouw ruimte.

Ik wil mijn huur- of bruikleencontract opzeggen

Als je je huur of woonruimte wilt opzeggen dien je daarvoor een formulier in te vullen en op te sturen naar ons. Dat mag gewoon per e-mail (hebben we zelfs liever). Er zijn twee formulieren te vinden op onze Download pagina:

Opzegging Huurovereenkomst

Opzegging Bruikleenovereenkomst

Woon je antikraak? Dan heb je het formulier Opzegging bruikleenovereenkomst nodig (antikraak = bruikleen).

Hou er wel rekening mee dat je bij tijdelijke huur minimaal zes maanden voor ons woont. Eerder opzeggen kan wel, maar je betaalt dan door totdat de zes maanden volledig zijn en zult ook echt moeten blijven wonen tot de eerste datum van opzegging.

LET OP:
De opzegtermijn bij antikraak of bruikleen is 4 weken.
De opzegtermijn bij tijdelijke huur is 1 maand.

Dat lijkt bijna hetzelfde, maar is het dus niet!

Wat betekent doorplaatsing?

Doorplaatsing komt voor als je contract wordt opgezegd (bijvoorbeeld omdat de woning wordt gesloopt of gerenoveerd) en je wilt graag opnieuw voor Interveste wonen. Je wordt dan, als dit mogelijk is, doorgeplaatst naar een andere Interveste woning.

Je moet dan wel netjes op tijd je betalingen hebben uitgevoerd én zonder overlast voor ons hebben gewoond. Ook zul je nog steeds aan onze voorwaarden moeten voldoen en zélf opnieuw reageren op woningen via het Mijn Interveste systeem. Je mag op alle woningen reageren met je account. Let op! Zorg ervoor dat je opnieuw de gevraagde documenten uploadt.

Helaas kunnen wij nooit garantie op doorplaatsing geven, omdat er veel vraag naar is en we niet altijd voldoende aanbod hebben om iedereen door te plaatsen. Maar we zullen zeker ons best doen!

Doorplaatsing kan vanaf 1 maand voor de oplevering van je oude woning tot aan het moment van oplevering van je oude woonruimte.

Hoe kan ik op een ruimte reageren?
Om te reageren heb je een Mijn Interveste account nodig. Deze kun je zelf aanmaken voor €20,- Je kunt daarmee een jaar lang reageren. Tevens ontvang je van ons updates als er nieuwe woonruimtes/werkruimtes beschikbaar komen in de door jou zelf gekozen regio's. Wil je voor meer regio's ingeschreven zijn? geen probleem: je kunt net zoveel regio's toevoegen als je zelf wil. Let op: je kunt dus niet reageren met een account van een externe partij zoals Huurwoningen.nl, Huurstunt.nl, Jaap.nl etc. Dit zijn zogenaamde "woningverzamelwebsites". Bij hen betaal je voor hun verzameldiensten.
Heb ik een account nodig om het aanbod te zien?
Al ons beschikbare aanbod staat altijd online. Met een account krijg je niet méér aanbod te zien, je krijgt het wel eerder mee als er nieuw aanbod staat, want dan kun je e-mailalerts van ons ontvangen. Bij het reageren op een woning heb je altijd een Mijn Interveste account nodig. Je hoeft dan dus niet dagelijks onze website in de gaten te houden.
Zijn huisdieren toegestaan bij Interveste?

In sommige huizen zijn kleine huisdieren toegestaan als hier goedkeuring voor is gegeven door Interveste. Op de pagina van de betreffende woonruimte staat dan een rond icoontje van een hond en een kat. Staat het icoontje er niet bij? Dan kun je er van uitgaan dan huisdieren niet zijn toegestaan.

Welke objecten komen in aanmerking?
In feite komen alle soorten bedrijfsruimten in aanmerking. Voorbeelden waar een effectieve vorm van bescherming door tijdelijk beheer mogelijk is: kantoren, winkels, fabrieken, opslagruimten, facilitaire gebouwen, ateliers, magazijnen en werkplaatsen.
Welke bijzondere verplichtingen brengt tijdelijk gebruik mee?
Vanwege de bijzondere aard van de tijdelijke bedrijfshuisvesting geeft de tijdelijk gebruiker toestemming voor bezichtigingen. Dit gebeurt zo veel mogelijk in overleg, zodat niet onnodig inbreuk op de veiligheid en privacy van de tijdelijke gebruiker wordt gemaakt. Bovendien is dan duidelijk dat het geen ongewenste bezoekers zijn.
Op welke termijn is tijdelijke bedrijfshuisvesting mogelijk?
Een ruimte die door Interveste wordt beheerd en vrij is, kan meestal op zeer korte termijn worden betrokken. Wanneer het een locatie betreft waarvoor veel zoekenden staan ingeschreven, kan er een wachttijd zijn. In dat geval geldt dat naarmate men flexibeler is ten aanzien van locatie en soort ruimte, de kans op succes groter is. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.
Wat is een tijdelijk gebruiker?
Interveste plaatst personen die bedrijfs- of beroepsmatig actief zijn voor korte of langere tijd in leegstaand vastgoed. De activiteiten van de tijdelijke gebruiker kunnen variëren, zodat een match wordt gemaakt tussen die activiteiten en het object dat voor tijdelijke bedrijfshuisvesting beschikbaar is.
Welke objecten komen in aanmerking voor tijdelijk gebruik?
In feite kunnen allerlei soorten bedrijfsruimten geschikt zijn voor tijdelijke bedrijfshuisvesting. Dit kan variëren van kantoren, winkels, magazijnen, facilitaire gebouwen en ateliers, tot werkplaatsen en fabrieken.