Wil je in aanmerking komen voor een tijdelijke huurwoning?

Dan stellen we als voorwaarden dat je:
 • tenminste 18 jaar bent;
 • aantoonbaar over een vast maandelijks inkomen (loondienst, uitkering, studiefinanciering) beschikt;
 • bij een eenpersoonshuishouden een inkomen hebt dat lager is dan € 40.765,- op jaarbasis;
 • bij een meerpersoonshuishouden een inkomen hebt dat lager is dan € 45.014,- op jaarbasis;
 • een familielid of goede vriend voor je garant kunt laten staan;
 • rechtmatig in Nederland verblijft en je mogelijke verblijfsvergunning nog tenminste 3 jaar geldig is;
 • een verantwoordelijkheidsgevoel hebt en daarnaast flexibel en representatief bent;
 • geen minderjarige inwonende kinderen hebt die bij je intrekken;
 • Interveste van een kunt voorzien.

Wat is een compleet persoonsdossier?

Je persoonsdossier is compleet wanneer je alle onderstaande documenten hebt aangeleverd:
 1. geldig kopie van paspoort / identiteitskaart (rijbewijs is helaas niet toegestaan);
 2. kopie bankafschrift of screenshot vanuit internetbankieren waarop je tenaamstelling, rekeningnummer en de meest recente storting van het inkomen te zien is;
 3. kopieën van alle inkomensspecificaties van de afgelopen 3 maanden. Deze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit loonstroken, uitkeringsspecificaties of brief toekenning studiefinanciering;
 4. kopie volledig ingevulde en ondertekende Garantstelling Huisvesting;
 5. geldig kopie paspoort / identiteitskaart van de garantsteller (rijbewijs is helaas niet toegestaan);
 6. kopie meest recente inkomensspecificatie van de garantsteller. Dit kan bijvoorbeeld een recente loonstrook of uitkeringsspecificatie zijn;
 7. kopie meest recente Inkomensverklaring (voorheen IBRI/IB60). Verklaringen met een kenmerk ONB-C en OB-C zijn niet toegestaan.
  BELANGRIJK: Je dient dit formulier zelf te downloaden via de site van de Belastingdienst.
LET OP:
 • Maximaal twee personen mogen een tijdelijke huurwoning bewonen.
 • De overheid stelt strenge regels aan de tijdelijke verhuur van woningen. We zijn bij deze woningen verplicht een inkomenscheck te doen. Kijk bij de beschrijving van de woning of dit van toepassing is.
 • Huisdieren zijn niet altijd toegestaan.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Bekijk dan ook onze lijst met veelgestelde vragen over antikraak en tijdelijke huur. Grote kans dat jouw vraag ertussen staat.
Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger