Onze werkwijze

Stap 1: Inschrijven bij Interveste voor antikraak of tijdelijke huur

Voordat je op een bepaalde woon- of werkruimte kunt reageren, dien je eerst een Mijn Interveste account te hebben. Met dit account kun je e-mail alerts instellen, documenten uploaden en direct reageren op alle ruimtes die beschikbaar zijn. Het aanmaken van een Mijn Interveste account kost 15 euro. Als je bent ingelogd is het handig eerst de ontbrekende persoonsgegevens in te vullen. Tevens kun je alvast documenten aanleveren. Des te completer je dossier, des te meer kans je hebt op een woning. De inschrijving geldt voor een jaar en eindigt automatisch. We maken dus geen gebruik van stilzwijgende verlengingen! Het account kun je zelf verwijderen als je ingelogd bent, mocht je geen behoefte meer hebben aan een woning en eventuele mailingen. Let op: het account is persoonlijk en je kunt deze dus ook niet aanmaken of gebruiken voor iemand anders.


Stap 2: Reageren op een beschikbare ruimte

Nadat de inschrijving is voltooid, kun je met je zelf gekozen wachtwoord inloggen direct reageren op de ruimtes die op onze website staan. Je kunt niet reageren op de ruimtes die 'momenteel niet beschikbaar' zijn: die ruimtes zijn al bezet. Nadat je reageert op de woningen ontvang je een e-mail met daarin een link naar Mijn Interveste waar je de benodigde documenten direct kunt uploaden. Zonder de juiste (door ons goedgekeurde) documenten zullen we geen contact met je opnemen. Je kunt dan ook niet worden uitgenodigd voor een bezichtiging.


Stap 3: Selectie

Wanneer er een geschikte ruimte vrij is, volgt een selectieprocedure. We maken geen gebruik van wachtlijsten. De eerste personen die ingeschreven staan en een goedgekeurd dossier hebben zullen worden uitgenodigd. We kunnen nooit een uitnodiging garanderen! Aan de hand van die selectieprocedure, die onder meer een intakegesprek en een creditcheck omvat, wordt bepaald of een persoon voor een kamer in aanmerking komt.


Stap 4: Toewijzing / Afwijzing

Nadat de selectieprocedure met succes is afgesloten, kun je een uitnodiging krijgen voor een bezichtiging. Na die bezichtiging wordt besloten of je de woon- of werkruimte al dan niet krijgt toegewezen.


Stap 5: Bewoning

Als je eenmaal een ruimte toegewezen hebt gekregen, is het van belang om deze ook zo snel mogelijk te betrekken. Huiswachten worden immers ingezet ter bescherming van het object of woonruimte. Een zichtbare bewoning of actieve werkomgeving is een veilige omgeving.


Stap 6: Opzegging

De duur van de bewoning of huur staat van tevoren niet vast en kan variƫren van een maand tot enkele jaren. Wanneer de ruimte weer aan de eigenaar wordt opgeleverd, moet je deze na de opzegging leeg, bezemschoon en geheel ontruimd opleveren. Bij een goede samenwerking met Interveste kan nieuwe woonruimte aangeboden worden. Garanties hiervoor kunnen we echter niet geven.