Onze werkwijze

Stap 1: Inschrijven bij Interveste voor antikraak of tijdelijke huur

Voordat je op een bepaalde woon- of werkruimte kunt reageren, dien je eerst een Mijn Interveste account te hebben. Met dit account kun je e-mail alerts instellen, documenten uploaden en direct reageren op alle ruimtes die beschikbaar zijn. Het aanmaken van een Mijn Interveste account kost 15 euro. Als je bent ingelogd is het handig eerst de ontbrekende persoonsgegevens in te vullen. Tevens kun je alvast documenten aanleveren. Des te completer je dossier, des te meer kans je hebt op een woning. De inschrijving geldt voor een jaar en eindigt automatisch. We maken dus geen gebruik van stilzwijgende verlengingen! Het account kun je zelf verwijderen als je ingelogd bent, mocht je geen behoefte meer hebben aan een woning en eventuele mailingen. Let op: het account is persoonlijk en je kunt deze dus ook niet aanmaken of gebruiken voor iemand anders.


Stap 2: Reageren op een beschikbare ruimte

Nadat de inschrijving is voltooid, kun je met je zelf gekozen wachtwoord inloggen direct reageren op de ruimtes die op onze website staan. Je kunt niet reageren op de ruimtes die 'momenteel niet beschikbaar' zijn: die ruimtes zijn al bezet. Nadat je reageert op de woningen ontvang je een e-mail met daarin een link naar Mijn Interveste waar je de benodigde documenten direct kunt uploaden. Zonder de juiste (door ons goedgekeurde) documenten zullen we geen contact met je opnemen. Je kunt dan ook niet worden uitgenodigd voor een bezichtiging.


Stap 3: Selectie

Wanneer er een geschikte ruimte vrij is, volgt een selectieprocedure. We maken geen gebruik van wachtlijsten. De eerste personen die ingeschreven staan en een goedgekeurd dossier hebben zullen worden uitgenodigd. We kunnen nooit een uitnodiging garanderen! Aan de hand van die selectieprocedure, die onder meer een intakegesprek en een creditcheck omvat, wordt bepaald of een persoon voor een kamer in aanmerking komt.


Stap 4: Toewijzing / Afwijzing

Nadat de selectieprocedure met succes is afgesloten, kun je een uitnodiging krijgen voor een bezichtiging. Na die bezichtiging wordt besloten of je de woon- of werkruimte al dan niet krijgt toegewezen.


Stap 5: Bewoning

Als je eenmaal een ruimte toegewezen hebt gekregen, is het van belang om deze ook zo snel mogelijk te betrekken. Huiswachten worden immers ingezet ter bescherming van het object of woonruimte. Een zichtbare bewoning of actieve werkomgeving is een veilige omgeving.


Stap 6: Opzegging

De duur van de bewoning of huur staat van tevoren niet vast en kan variëren van een maand tot enkele jaren. Wanneer de ruimte weer aan de eigenaar wordt opgeleverd, moet je deze na de opzegging leeg, bezemschoon en geheel ontruimd opleveren. Bij een goede samenwerking met Interveste kan nieuwe woonruimte aangeboden worden. Garanties hiervoor kunnen we echter niet geven.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Bekijk dan ook onze lijst met veelgestelde vragen over antikraak en tijdelijke huur. Grote kans dat jouw vraag ertussen staat.

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger