Samenvatting
Wil je landelijk (samen)wonen in het mooie Boxtel? Dan is hier je kans! Wij zoeken 2 nieuwe bewoners voor dit… Meer informatie
€ 110,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1880
 m2
281
kamers
4
  •   Parkeergelegenheid

Over deze antikraakwoning

Wil je landelijk (samen)wonen in het mooie Boxtel? Dan is hier je kans!
Wij zoeken 2 nieuwe bewoners voor dit volledig vrijstaande pand.

Deze vrijstaande, monumentale woonruimte komt binnenkort beschikbaar. De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 281 m² en beschikt over een ruime woonkamer, keuken, badkamer, twee slaapkamers en een diepe achtertuin. Dit alles op een perceel van 4330 m²! Voor de autobezitter is er parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.

Over de omgeving van dit monumentale pand

Vanuit de woning kijk je uit over je eigen diepe tuin en heb je een mooi en vrij uitzicht over het omliggende landschap.
Voorzieningen zoals een supermarkt zijn gemakkelijk bereikbaar: een Lidl vind je al op 5 minuten loopafstand en in het gezellige centrum van Boxtel vind je meer winkels en een AH-supermarkt. Het centrum bereik je lopend binnen 15 minuten, of al in 5 minuten per fiets en biedt leuke mogelijkheden om een hapje te eten of om van de gezellige terrassen te genieten. 

Op 10 minuten loopafstand (of binnen enkele minuten fietsen) bereik je de dichtstbijzijnde bushalte. Hier kun je de bus pakken naar bijvoorbeeld Oirschot, Liempde of 's-Hertogenbosch.
Treinstation Boxtel is te voet bereikbaar binnen 20 minuten, of in 5 minuten per fiets.

Bijzonderheden

  • Voor deze woning zijn wij op zoek naar bewoners die graag de handen uit de mouwen willen steken. De tuin dient bijvoorbeeld netjes onderhouden te worden..
  • De woning dient bij voorkeur bewoond te worden door twee personen.
  • De bovenverdieping van de woning is geschikt voor bewoning.

Maandelijkse kosten bij samenwonen

De woning is beschikbaar op basis van antikraak. Daarom kun je de woning bewonen voor een zeer scherpe prijs. De maandelijkse kosten zijn slechts € 100,- per persoon per maand. Dit is exclusief gas, water en elektra.

mobile only

Wonen in Boxtel

Al jarenlang beheert Interveste in Boxtel op zeer verschillende locaties woonruimtes. Dit gaat van gezamenlijke woonruimtes (in de vorm van kamers) tot vrijstaande huizen. Ook beheren we zowel antikraak woningen als tijdelijke huurwoningen in Boxtel.

Algemene informatie Boxtel

Boxtel is een zeer actieve gemeente en er vinden regelmatig activiteiten en festivals plaats. Zowel in het centrum als in de buurten of parken wordt van alles georganiseerd. De gemeente telt momenteel iets meer dan 24.000 inwoners.

Geschiedenis Boxtel

Al duizend jaar Boxtel Het oudste document waarin er melding wordt gemaakt van de plaats stamt uit 1100. Toen werd Boxtel geschreven als Buxtel of Buchestelle.

Kasteel Stapelen

Ook erg oud is Kasteel Stapelen. Het ligt aan de rand van het centrum en is toegankelijk via het naastgelegen park. Het kasteel werd rond 1300 gebouwd en werd tot vrij recent bewoond door een tiental paters Assumptionisten.

Heilig Bloedprocessie Boxtel

Boxtel is lokaal ook erg bekend om de Heilig Bloedprocessie. Het verhaal van de bloedprocessie startte al eeuwen terug. Een van de priesters stootte rond het jaar 1380 een kelk met wijn om. De vlekken die die wijn veroorzaakte gingen nooit meer uit de kleden die eronder lagen. Op zijn sterfbed gaf de priester aan de kasteelheer door wat er was gebeurt en sindsdien zouden de doeken getoond worden aan het publiek.

Jaarlijks probeert een grote groep vrijwilligers deze Heilig Bloedprocessie opnieuw te vieren. Het is een grote optocht waarbij iedereen verkleed is end eel neemt aan deze stoet. Helaas, door regenval komt het regelmatig voor dat de optocht niet door kan gaan. De kleding die wordt gedragen schijnt kwetsbaar te zijn. Als de optocht wel doorgaat, loopt heel Boxtel uit.

Huren in Boxtel

Naast de antikraakwoonruimtes verhuurt Interveste ook woonruimte in Boxtel. Zo zijn er vrijstaande huurwoningen maar ook kamers. Deze kamers bevinden zich in grote panden. Vaak zijn dit schoolgebouwen of voormalige zorginstellingen. Een paar voorbeelden zijn het pand Lindenlust, Şefkat of een oude zorglocatie aan de Albinonistraat. De huurprijzen van Boxtel voor sociale huurwoningen liggen rond de 600 euro per maand. Huurhuizen uit de private sector kosten maandelijks bijna 1300 euro.

Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger