Woning antikraak Dordrecht

Deze antikraak woning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar deze woningen wel!
Venhuizen
Helmond
Meer woningen
Antikraak woning in Dordrecht
Samenvatting
Dit fijne appartement bevindt zich in een appartementencomplex uit 1953, in de Vogelbuurt in Dordrecht. Locatie De Vogelbuurt is onderdeel… Meer informatie
  •   Parkeergelegenheid
  •   Geen wachtlijst
  •   Greenchoice korting
  • Bouwjaar: 1953
  • 2 kamers
  • Inrichting: kaal
  • 38m² woonoppervlakte
  • OV: bus, trein
  • Winkels op loopafstand

Over deze antikraak woning

Dit fijne appartement bevindt zich in een appartementencomplex uit 1953, in de Vogelbuurt in Dordrecht.

Locatie
De Vogelbuurt is onderdeel van de wijk Reeland. Reeland is een buurt oostelijk van het centrum van Dordrecht. In de Vogelbuurt is de woningcorporatie momenteel bezig vele woningen te renoveren of opnieuw te bouwen.

Er is een verscheidenheid aan bewoners. Er wonen veel jonge gezinnen met opgroeiende kinderen. De bewoners zijn zeer betrokken bij zaken die in hun wijk spelen. Men kent elkaar en voelt zich veilig. Aan de noordrand ligt een groot park met een openluchtzwembad; het Wantijpark. Verder liggen in het oosten enkele sportcomplexen waaronder dat van FC Dordrecht.

In het zuiden van de wijk bevindt zich het Leerpark. Diverse kleine winkels en winkelcentrum Vogelplein zijn dichtbij en makkelijk bereikbaar.

Maandelijkse kosten

Voor slechts €140,- per maand kun jij hier wonen! Wil je de ruimte met zijn tweeën betrekken?
Dat kan, dan betaalt ieder slechts €95,- per maand.
De bijkomende, niet verrekenbare servicekosten bedragen € 25,36 per maand exclusief gas, water en elektra.

Foto's
De foto's zijn ter indicatie, de daadwerkelijke staat van de woning kan afwijken.

Wonen in Dordrecht

Dordrecht is de vijfde grote gemeente van Zuid-Holland. In Dordrecht zelf wonen 118.000 mensen maar als je de bewoners van de Drechtsteden bij elkaar optelt kom je al op 280.000 bewoners. Geen wonder dat wonen in Dordrecht en omgeving belangrijk is. Dat er zoveel mensen in deze regio worden is niet vreemd. Dordrecht is voorzien van een zeer grote haven (de zesde van Nederland) en is via de waterwegen bijzonder goed bereikbaar. Scheepvaart is altijd al een bijzonder belangrijke bron van inkomsten geweest voor de stad.

Dordrecht is autoluw en bootvriendelijk

De oude binnenstad van Dordrecht is autoluw en er wordt ook alles aan gedaan om auto's te weren. Dordrecht is met de boot ook zeer goed bereikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs toeristische tochtjes op boten door de kanalen mogelijk zijn.

Openbaar verveor

Het openbaar vervoer is zeer divers. Zo kun je via een van de drie treinstations opstappen, met de bus of nog specialer met de Waterbus naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Biesbosch, Sliedrecht en Rotterdam. De Waterbus vertrekt soms meerdere malen per uur en is zeer geliefd bij de forenzen. Aan de kade is het dan ook altijd druk als er een boot vertrekt of aankomt.

Woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een van de grotere corporaties in Dodrecht en beheert buiten Dordrecht ook woning in Rotterdam, Nissewaard en Delft. In totaal bezit de corporatie 45.000 woningen. Letterlijk zeggen ze het volgende: "Wonen is een basisbehoefte. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Kwetsbare mensen kunnen op ons rekenen."

Goedkope woningen

Woningen die tijdelijk leeg komen te staan of gesloopt gaan worden, zoals veel woningen in de Vogelbuurt, worden tijdelijk beheed door Interveste. Wij zoeken goede oppassers die er voor zorgen dat Dordrecht en met name deze wijken leefbaar en gezellig blijven. Maar bovenal dient het als een stukje beveiliging voor de wijken. Onze bewoners dienen dus als beveiligers.

Het grootste voordeel is dat de sociale huurwoningen die vrijkomen al bijzonder betaalbaar zijn. Via Interveste kun je in sommige gevallen al vanaf € 300,- per maand tijdelijk huren. Atikraak wonen kun je al voor minder dan € 100,- per maand!

Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact met Interveste

Facebook Messenger