Woning antikraak Dordrecht

Helaas!
Deze antikraakwoning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar...
deze woningen zijn momenteel wel beschikbaar!
Alle woonruimtes
Antikraakwoning in Dordrecht

Samenvatting

In de binnenstad van Dordrecht komt een studio in de buurt Boogjes beschikbaar. De studio beschikt over eigen sanitaire voorzieningen en heeft… Meer informatie ↓
anno
1936
m2
50
kamer
1

Meer informatie

In de binnenstad van Dordrecht komt een studio in de buurt Boogjes beschikbaar. De studio beschikt over eigen sanitaire voorzieningen en heeft een woon- en slaapkamer in één. Het pand beschikt over blokverwarming en een gezamenlijke berging in de kelder.

Bij voorkeur laten wij deze studio bewonen door twee bewoners.

Over de omgeving

Deze woonruimte ligt in de historische binnenstad van Dordrecht, een levendige buurt waar je alles wat je maar wilt binnen handbereik hebt. Supermarkt, McDonalds, musea, casino, allerlei winkels, uitgaansgelegenheid, restaurants en noem het maar op. Alles vind je op loopafstand van de woonruimte. Met de auto ben je in enkele minuten bij de goed bereikbare uitvalswegen. Ook met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk op de plaats van bestemming. Bushaltes zijn op loopafstand bereikbaar. Centraal station Dordrecht bereik je gemakkelijk per bus, maar is ook binnen 25 minuten fietsen bereikbaar. 

Maandelijkse kosten

Voor deze betaal je bij samenwonen slechts € 100,- per persoon per maand
Alleen wonen? Dan betaal je € 140,- per maand.
Daarnaast wordt maandelijks een vast bedrag aan servicekosten à € 101,36 in rekening gebracht. Dit bedrag is inclusief stookkosten en exclusief water en elektra.

De getoonde foto's van de binnenzijde van het pand zijn ter indicatie, deze kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.


Wonen in Dordrecht

Dordrecht is de vijfde grote gemeente van Zuid-Holland. In Dordrecht zelf wonen 118.000 mensen maar als je de bewoners van de Drechtsteden bij elkaar optelt, kom je uit op 280.000 bewoners. Geen wonder dat wonen in Dordrecht en omgeving belangrijk is. Dat er zoveel mensen in deze regio worden is niet vreemd. Dordrecht is voorzien van een zeer grote haven (de zesde van Nederland) en is via de waterwegen bijzonder goed bereikbaar. Scheepvaart is altijd al een bijzonder belangrijke bron van inkomsten geweest voor de stad.

Dordrecht is autoluw en bootvriendelijk

De oude binnenstad van Dordrecht is autoluw en er wordt ook alles aan gedaan om auto's te weren. Dordrecht is met de boot ook zeer goed bereikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs toeristische tochtjes op boten door de kanalen mogelijk zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is zeer divers. Zo kun je via een van de drie treinstations opstappen. Je kunt ook met de bus of nog specialer met de Waterbus naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Biesbosch, Sliedrecht en Rotterdam varen. De Waterbus vertrekt soms meerdere malen per uur en is zeer geliefd bij de forenzen. Aan de kade is het dan ook altijd druk als er een boot vertrekt of aankomt.

Woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een van de grotere corporaties in Dodrecht en beheert buiten Dordrecht ook woningen in Rotterdam, Nissewaard en Delft. In totaal bezit de corporatie 45.000 woningen. Letterlijk zeggen ze het volgende: "Wonen is een basisbehoefte. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Kwetsbare mensen kunnen op ons rekenen."

Goedkope woningen

Woningen die tijdelijk leeg komen te staan of gesloopt gaan worden, zoals veel woningen in de Vogelbuurt, worden tijdelijk beheerd door Interveste. Wij zoeken goede oppassers die er voor zorgen dat Dordrecht en met name deze wijken leefbaar en gezellig blijven. Maar bovenal dient het als een stukje beveiliging voor de wijken. Onze bewoners dienen dus als beveiligers.

Het grootste voordeel is dat de sociale huurwoningen die vrijkomen al bijzonder betaalbaar zijn. Via Interveste kun je in sommige gevallen al vanaf € 300,- per maand tijdelijk huren. Atikraak wonen kun je al voor iets meer dan € 100,- per maand!

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod