Woning antikraak Dordrecht

Helaas!
Deze antikraakwoning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar...
deze woningen zijn momenteel wel beschikbaar!
Alle woonruimtes
Antikraakwoning in Dordrecht

Samenvatting

Over de woonruimte We hebben een appartement beschikbaar op basis van antikraak. De woning beschikt over een woonkamer, twee slaapkamers,… Meer informatie ↓
anno
1958
m2
73
kamers
3
  •   Parkeergelegenheid

Meer informatie

Over de woonruimte

We hebben een appartement beschikbaar op basis van antikraak. De woning beschikt over een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken en een douche- en toiletruimte. Het appartement is gebouwd in het jaar 1958. 

Over de locatie

Vanuit dit appartement in Dordrecht kun je jouw boodschappen gemakkelijk lopend doen bij een dichtbijgelegen supermarkt. Op fietsafstand ligt winkelcentrum Crabbehof, waar je wat uitgebreider kunt winkelen.

Een bushalte ligt op loopafstand van de woning. Vanaf hier brengt de bus je in een kwartier bij centraal station en in 20 minuten in het historische centrum van Dordrecht. Uitvalswegen zoals de A16 liggen zeer gunstig gelegen zodat je al snel onderweg bent naar bijvoorbeeld het vlakbij gelegen Rotterdam.

Voor de natuurliefhebber ligt Wielwijkpark vlakbij. Met ongeveer 10 minuten lopen sta je midden in het park waar je heerlijk verder kunt wandelen en genieten van de natuur.

Maandelijkse kosten Dordrecht

Wil jij samenwonen met je partner in deze woning? Geen probleem, want voor € 105,- per persoon per maand is dat al mogelijk. Alleen wonen kan ook, maar dan voor een prijs van € 160,- per maand. Servicekosten zijn wel van toepassing waarbij een vast bedrag geldt van € 28,36 per maand.

De kosten zijn exclusief gas, water en elektra. 

Let op: De getoonde foto's zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.

Wonen in Dordrecht

Dordrecht is de vijfde grote gemeente van Zuid-Holland. In Dordrecht zelf wonen 118.000 mensen maar als je de bewoners van de Drechtsteden bij elkaar optelt, kom je uit op 280.000 bewoners. Geen wonder dat wonen in Dordrecht en omgeving belangrijk is. Dat er zoveel mensen in deze regio worden is niet vreemd. Dordrecht is voorzien van een zeer grote haven (de zesde van Nederland) en is via de waterwegen bijzonder goed bereikbaar. Scheepvaart is altijd al een bijzonder belangrijke bron van inkomsten geweest voor de stad.

Dordrecht is autoluw en bootvriendelijk

De oude binnenstad van Dordrecht is autoluw en er wordt ook alles aan gedaan om auto's te weren. Dordrecht is met de boot ook zeer goed bereikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs toeristische tochtjes op boten door de kanalen mogelijk zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is zeer divers. Zo kun je via een van de drie treinstations opstappen. Je kunt ook met de bus of nog specialer met de Waterbus naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Biesbosch, Sliedrecht en Rotterdam varen. De Waterbus vertrekt soms meerdere malen per uur en is zeer geliefd bij de forenzen. Aan de kade is het dan ook altijd druk als er een boot vertrekt of aankomt.

Woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een van de grotere corporaties in Dodrecht en beheert buiten Dordrecht ook woningen in Rotterdam, Nissewaard en Delft. In totaal bezit de corporatie 45.000 woningen. Letterlijk zeggen ze het volgende: "Wonen is een basisbehoefte. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Kwetsbare mensen kunnen op ons rekenen."

Goedkope woningen

Woningen die tijdelijk leeg komen te staan of gesloopt gaan worden, zoals veel woningen in de Vogelbuurt, worden tijdelijk beheerd door Interveste. Wij zoeken goede oppassers die er voor zorgen dat Dordrecht en met name deze wijken leefbaar en gezellig blijven. Maar bovenal dient het als een stukje beveiliging voor de wijken. Onze bewoners dienen dus als beveiligers.

Het grootste voordeel is dat de sociale huurwoningen die vrijkomen al bijzonder betaalbaar zijn. Via Interveste kun je in sommige gevallen al vanaf € 300,- per maand tijdelijk huren. Atikraak wonen kun je al voor iets meer dan € 100,- per maand!

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod