Antikraak Dordrecht


woning antikraak

Samenvatting

In het gezellige Dordrecht hebben wij een eengezinswoning beschikbaar. Deze woning is verdeeld over 2 verdiepingen. Op de begane grond… Meer informatie ↓
€ 130,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1949
m2
84
kamers
4
  •   Parkeergelegenheid
  •   Tuin
  •   Schuur
  •   Zolder

Meer informatie

In het gezellige Dordrecht hebben wij een eengezinswoning beschikbaar. Deze woning is verdeeld over 2 verdiepingen. Op de begane grond vind je een ruime woonkamer en een aparte keuken. Boven bevinden zich maar liefst 3 slaapkamers en een badkamer. Ook heb je beschikking tot een vlizozolder waar je al jouw spulletjes kunt opslaan. Wanneer de warme zomerdagen eraan komen kun je lekker in je eigen tuin gaan zitten om wat bij te kleuren of om een gezellige BBQ te organiseren met vrienden en familie.

Over de locatie

Deze woning had niet op een betere plek kunnen staan. Gelegen tussen het Weizigtpark en het Overkamp park heb je meer dan genoeg groen in de buurt om te genieten van een wandeling of fietstochtje. Er liggen meerdere supermarkten op loopafstand, en ook heb je andere leuke winkeltjes in de buurt. Wil je liever naar het centrum van Dordrecht toe? Dat kan ook! Binnen 10 minuten kun je fietsend naar het centrum om een heerlijk terrasje te pakken of om even je kledingkast te vullen. Ook heb je zowel verschillende bushaltes als het treinstation binnen 10 minuten loopafstand.

Maandelijkse kosten

De bruikleenvergoeding bedraagt slechts € 130,- per persoon per maand exclusief gas, water en elektra als je hier met zijn tweeën gaat wonen. Woon je liever alleen? Dan betaal je € 195,- per maand exclusief gas, water en elektra. Ook komen er € 13,36 aan servicekosten bij.

Let op! De getoonde foto's zijn voorbeeldfoto's en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.


Wonen in Dordrecht

Dordrecht is de vijfde grote gemeente van Zuid-Holland. In Dordrecht zelf wonen 118.000 mensen maar als je de bewoners van de Drechtsteden bij elkaar optelt, kom je uit op 280.000 bewoners. Geen wonder dat wonen in Dordrecht en omgeving belangrijk is. Dat er zoveel mensen in deze regio worden is niet vreemd. Dordrecht is voorzien van een zeer grote haven (de zesde van Nederland) en is via de waterwegen bijzonder goed bereikbaar. Scheepvaart is altijd al een bijzonder belangrijke bron van inkomsten geweest voor de stad.

Dordrecht is autoluw en bootvriendelijk

De oude binnenstad van Dordrecht is autoluw en er wordt ook alles aan gedaan om auto's te weren. Dordrecht is met de boot ook zeer goed bereikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs toeristische tochtjes op boten door de kanalen mogelijk zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is zeer divers. Zo kun je via een van de drie treinstations opstappen. Je kunt ook met de bus of nog specialer met de Waterbus naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Biesbosch, Sliedrecht en Rotterdam varen. De Waterbus vertrekt soms meerdere malen per uur en is zeer geliefd bij de forenzen. Aan de kade is het dan ook altijd druk als er een boot vertrekt of aankomt.

Woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een van de grotere corporaties in Dodrecht en beheert buiten Dordrecht ook woningen in Rotterdam, Nissewaard en Delft. In totaal bezit de corporatie 45.000 woningen. Letterlijk zeggen ze het volgende: "Wonen is een basisbehoefte. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Kwetsbare mensen kunnen op ons rekenen."

Goedkope woningen

Woningen die tijdelijk leeg komen te staan of gesloopt gaan worden, zoals veel woningen in de Vogelbuurt, worden tijdelijk beheerd door Interveste. Wij zoeken goede oppassers die er voor zorgen dat Dordrecht en met name deze wijken leefbaar en gezellig blijven. Maar bovenal dient het als een stukje beveiliging voor de wijken. Onze bewoners dienen dus als beveiligers.

Het grootste voordeel is dat de sociale huurwoningen die vrijkomen al bijzonder betaalbaar zijn. Via Interveste kun je in sommige gevallen al vanaf € 300,- per maand tijdelijk huren. Atikraak wonen kun je al voor iets meer dan € 100,- per maand!

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod