Woning antikraak Dordrecht

Helaas!
Deze antikraakwoning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar...
deze woningen zijn momenteel wel beschikbaar!
Alle woonruimtes
Antikraakwoning in Dordrecht

Samenvatting

In Dordrecht krijgen wij dit mooi gelegen appartement beschikbaar. Met een woonoppervlakte van 49m² kom je niks te kort. Het… Meer informatie ↓
anno
1954
m2
49
kamers
2
  •   Parkeergelegenheid
  •   Balkon

Meer informatie

In Dordrecht krijgen wij dit mooi gelegen appartement beschikbaar. Met een woonoppervlakte van 49m² kom je niks te kort. Het appartementencomplex is gebouwd in 1954 en de woonruimte zijn verdeeld in een ruime woonkamer, slaapkamer, keuken een douche- en toiletruimte. ook beschikt deze locatie over voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Over de locatie

De straat is gelegen in de buurt Vogelplein-Aalscholverstraat. De flat is goed bereikbaar met veel voorzieningen in de buurt. Het is op fietsafstand van het centrum van Dordrecht en de dichtstbijzijnde supermarkt is om de hoek. De dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving is de A16, vanaf hier ben je binnen enkele minuten onderweg naar bijvoorbeeld je werk of een dagje winkelen in Rotterdam. Voor de sportievelingen onder ons ligt het Park Merwestein vlakbij. Met ongeveer 10 minuten lopen sta je midden in het park waar je heerlijk verder kunt wandelen, hardlopen, fietsen en genieten van de natuur.

Maandelijkse kosten

De bruikleenvergoeding bedraagt slechts € 130,- per persoon per maand exclusief gas, water en elektra als je hier met zijn tweeën gaat wonen. Woon je liever alleen? Dan betaal je € 195,- per maand exclusief gas, water en elektra. Naast deze maandelijkse kosten betaal je ook een bedrag van € 62,76 per maand aan servicekosten.

Let op: De getoonde foto's zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimte.

Wonen in Dordrecht

Dordrecht is de vijfde grote gemeente van Zuid-Holland. In Dordrecht zelf wonen 118.000 mensen maar als je de bewoners van de Drechtsteden bij elkaar optelt, kom je uit op 280.000 bewoners. Geen wonder dat wonen in Dordrecht en omgeving belangrijk is. Dat er zoveel mensen in deze regio worden is niet vreemd. Dordrecht is voorzien van een zeer grote haven (de zesde van Nederland) en is via de waterwegen bijzonder goed bereikbaar. Scheepvaart is altijd al een bijzonder belangrijke bron van inkomsten geweest voor de stad.

Dordrecht is autoluw en bootvriendelijk

De oude binnenstad van Dordrecht is autoluw en er wordt ook alles aan gedaan om auto's te weren. Dordrecht is met de boot ook zeer goed bereikbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs toeristische tochtjes op boten door de kanalen mogelijk zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is zeer divers. Zo kun je via een van de drie treinstations opstappen. Je kunt ook met de bus of nog specialer met de Waterbus naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Biesbosch, Sliedrecht en Rotterdam varen. De Waterbus vertrekt soms meerdere malen per uur en is zeer geliefd bij de forenzen. Aan de kade is het dan ook altijd druk als er een boot vertrekt of aankomt.

Woningcorporatie Woonbron

Woonbron is een van de grotere corporaties in Dodrecht en beheert buiten Dordrecht ook woningen in Rotterdam, Nissewaard en Delft. In totaal bezit de corporatie 45.000 woningen. Letterlijk zeggen ze het volgende: "Wonen is een basisbehoefte. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Kwetsbare mensen kunnen op ons rekenen."

Goedkope woningen

Woningen die tijdelijk leeg komen te staan of gesloopt gaan worden, zoals veel woningen in de Vogelbuurt, worden tijdelijk beheerd door Interveste. Wij zoeken goede oppassers die er voor zorgen dat Dordrecht en met name deze wijken leefbaar en gezellig blijven. Maar bovenal dient het als een stukje beveiliging voor de wijken. Onze bewoners dienen dus als beveiligers.

Het grootste voordeel is dat de sociale huurwoningen die vrijkomen al bijzonder betaalbaar zijn. Via Interveste kun je in sommige gevallen al vanaf € 300,- per maand tijdelijk huren. Atikraak wonen kun je al voor iets meer dan € 100,- per maand!

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod