Woning antikraak Helmond

Deze antikraak woning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar deze woningen in Helmond wel!
Helmond
Helmond
Antikraak woning in Helmond
Samenvatting
Deze bovenwoning bevindt zich op loopafstand van het stadscentrum van Helmond en beschikt over een woonkamer, keuken en een aantal… Meer informatie
  •   Parkeergelegenheid
  •   Geen wachtlijst
  • Bouwjaar: 1956
  • 6 kamers
  • Inrichting: kaal
  • 60m² woonoppervlakte
  • OV: bus, trein
  • Winkels op fietsafstand
Keurmerk Leegstandbeheer

Over deze antikraak woning

Deze bovenwoning bevindt zich op loopafstand van het stadscentrum van Helmond en beschikt over een woonkamer, keuken en een aantal slaapkamers.

Locatie

Het treinstation van Helmond ligt op slechts 400 meter afstand, net zoals het busstation waarmee je snel in de richting van Venlo of Eindhoven kunt reizen. Een grote Lidl supermarkt ligt op 450 meter afstand: Je bent hier dus van vele gemakken voorzien. Beschik je over een eigen auto? Ook dan zit je hier goed, de woning is gelegen in een straat met eigen parkeergelegenheid.

Maandelijkse kosten

Onze voorkeur gaat uit naar twee mensen die hier willen samenwonen. Je betaalt dan slechts €95,- euro per persoon per maand, exclusief de kosten voor gas, water en elektra. Wil jij hier alleen wonen? Ook dan kun je reageren, je betaalt voor deze bovenwoning dan €140,- euro per maand exclusief kosten voor gas, water en elektra.
Hiernaast betaal je €1,91 per maand aan servicekosten.

Wonen in Helmond

Omroep Brabant zocht uit waarom je in Helmond zou moeten wonen. Wij kunnen het niet beter verwoorden dan deze kenners dus nemen een paar puntjes van ze over.

Kattenmeppers

Afgelopen jaar woonden er ruim 90.000 'kattenmeppers' in Helmond. Dat klinkt luguber, maar dat is de oude bijnaam voor bewoners van de stad. Naar verluid heeft het te maken met de armoe die er vroeger troef was waardoor ze op jacht gingen naar katten om deze te verorberen. Op Internet is meerdere malen de zin van een grootmoeder terug te vinden die het als volgt verwoord: "Mar jonge, ge kôhnt ut verskil nie zien, en ut smakte goewd. Krek un wild kerningt. (maar jongen, je kan het verschil niet zien, en het smaakte goed. net een wild konijn.)"

Helmonds dialect

Volgens Omroep Brabant heeft het Helmonds het mooiste stadsdialect van Brabant. Dit filmpje bewijst het:

Interveste  Stads dialect Helmond

Voetballers

En al is Berry van Aarle niet meer bekend als voetballer, ze zijn er altijd trots op dat hij uit Helmond komt en altijd zo gewoon is gebleven. Theo Maassen verwoord het zo:

Interveste  Theo Maassen over Berry van Aarle

Over voetballers gesproken: wist je dat de (ooit)voetballende broers René en Willy van de Kerkhof in Helmond zijn geboren?

Openbaar vervoer

Helmond is in bijna elk stadsdeel met de trein te bereiken. Het heeft maar liefst 4 treinstations.

Wim Daniels is de stadsdichter van Helmond en hij heeft de allerhoogste functie in Helmond, zo legt hij uit:

Interveste  Wim Daniels over zijn Helmond

Kasteel van Helmond

Het kasteel van Sinterklaas staat in Helmond en wordt jaarlijks door duizenden kinderen en ouders bezocht.

Interveste  Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Nog meer beelden van het kasteel in Helmond:

Interveste  Meer over Het Kasteel van Sinterklaas

Uitgelicht aanbod

Huurtoeslag tijdelijke huurwoningen

Voor de tijdelijke huurwoningen van Interveste is het vaak mogelijk huurtoeslag aan te vragen. De Belastingdienst laat via hun toeslagenpagina zelf berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen, je vermogen en je huur. Servicekosten kunnen ook van belang zijn bij de berekening van huurtoeslag. De toeslag kan oplopen tot maar liefst € 354,- per maand.

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?

Bereken jouw toeslag op de website van de Belastingdienst.

De getoonde bedragen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact met Interveste

Facebook Messenger