Woning antikraak Helmond

Helaas!
Deze antikraakwoning wordt niet langer beheerd door Interveste.
Maar...
deze woningen in Helmond wel!
Alle woonruimtes
Antikraakwoning in Helmond

Samenvatting

In Helmond komt een ruime maisonnette van 126m² beschikbaar in de wijk 't Hout. De woonruimte beschikt over zes kamers,… Meer informatie ↓
anno
1972
m2
126
kamers
6

Meer informatie

In Helmond komt een ruime maisonnette van 126m² beschikbaar in de wijk 't Hout. De woonruimte beschikt over zes kamers, keuken en eigen sanitaire voorzieningen.

Over de woonomgeving

De woonruimte is gelegen in Helmond in de wijk 't Hout, ook wel Mierlo-Hout genoemd. Parkeergelegenheid is voldoende in de wijk aanwezig.
Bushaltes tref je aan op loopafstand en NS station Helmond 't Hout bereik je gemakkelijk op de fiets. Andere gemakken zoals supermarkt en winkels zoals de Action, Sportpark de Beemd, een tennisbaan en zelfs een cafetaria tref je aan op korte afstand van de woonruimte.

Maandelijkse kosten

Voor deze woning betaal je slechts € 105,- per persoon per maand wanneer je er gaat samenwonen. Liever alleen wonen? Dat kan voor € 160,- per maand. Deze bedragen zijn exclusief gas, water en elektra. De servicekosten voor de woning bedragen maandelijks € 1,60.

De getoonde foto's zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de beschikbare woonruimten. 

Wonen in Helmond

Omroep Brabant zocht uit waarom je in Helmond zou moeten wonen. Wij kunnen het niet beter verwoorden dan deze kenners dus nemen een paar puntjes van ze over.

Kattenmeppers

Afgelopen jaar woonden er ruim 90.000 'kattenmeppers' in Helmond. Dat klinkt luguber, maar dat is de oude bijnaam voor bewoners van de stad. Naar verluid heeft het te maken met de armoe die er vroeger troef was waardoor ze op jacht gingen naar katten om deze te verorberen. Op Internet is meerdere malen de zin van een grootmoeder terug te vinden die het als volgt verwoord: "Mar jonge, ge kôhnt ut verskil nie zien, en ut smakte goewd. Krek un wild kerningt. (maar jongen, je kan het verschil niet zien, en het smaakte goed. net een wild konijn.)"

Helmonds dialect

Volgens Omroep Brabant heeft het Helmond het mooiste stadsdialect van Brabant. Marcel Stevens bewijst het hier:

IntervesteOde aan het Helmonds dialect

Voetballers

En al is Berry van Aarle niet meer bekend als voetballer, ze zijn er altijd trots op dat hij uit Helmond komt en altijd zo gewoon is gebleven. Theo Maassen verwoord het zo:

IntervesteTheo Maassen over Berry van Aarle

Over voetballers gesproken: wist je dat de (ooit)voetballende broers René en Willy van de Kerkhof in Helmond zijn geboren?

Openbaar vervoer

Helmond is in bijna elk stadsdeel met de trein te bereiken. Het heeft maar liefst 4 treinstations.

Wim Daniels is de stadsdichter van Helmond en hij heeft de allerhoogste functie in Helmond, zo legt hij uit:

IntervesteWim Daniels over zijn Helmond

Kasteel van Helmond

Het kasteel van Sinterklaas staat in Helmond en wordt jaarlijks door duizenden kinderen en ouders bezocht.

IntervesteHet Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Nog meer beelden van het kasteel in Helmond:

IntervesteMeer over Het Kasteel van Sinterklaas

Vrijwilligersprojecten

Uitgelicht aanbod